Vai al contenuto

Lista de la majera ziteies te la Ruscia

Da Wikipedia
Articul per Ladin Gherdëina
Sogec federei de la Ruscia aldo de la densità de populazion.

Chësta ie na lista de la ziteies te la Ruscia cun na popualzion de plu de 50 000 abitanc aldo de la cumpededa de la populazion dl 2010. I valores ie de la populazion te i chemuns y ne conta nia la populazion de n raion metropolitan.

La majera zità de la Ruscia ie Moscau, che ova tl 2021 na populazion chemunela de 12 655 050, plu dl doppel de la segonda majera zità San Petersburg cun 5 384 342. Deguna autra zità ruva sëura 2 milions de abitanc.
La 16 majera ziteies de la Ruscia ova tl 2010 adum na population de belau 36 milions de persones, che ie zirca l 25% de la populazion de la Ruscia.

Ziteies[mudé | muda l codesc]

Ziteies scrites tl format gros ie la capiteles de n soget federel. Trëi capiteles ie massa pitles per vester sun chësta lista: Narian-Mar (pop. 25.536), Anadir (pop. 15.240) y Magas (pop. 13.601).

Posizion Zità Inuem rus Soget Federel Raion Federel Populazion
Mudazion
Stima dl 2021[1] Cumpededa dl 2010[2]
1  Moscau Москва  Moscau (zità federela) Zentrel 12 655 050 11 503 501 +10,01%
2  San Petersburg Санкт-Петербург  San Petersburg (zità federela) Nord-vest 5 384 342 4 879 566 +10,34%
3  Novosibirsk Новосибирск  Oblast de Novosibirsk Siberia 1 620 162 1 473 754 +9,93%
4  Iekaterinburg Екатеринбург  Oblast de Sverdlovsk Ural 1 495 066 1 349 772 +10,76%
5  Kasan Казань  Republica de Tatarstan Volga 1 257 341 1 143 535 +9,95%
6  Nijni Novgorod Нижний Новгород  Oblast de Nijni Novgorod Volga 1 244 254 1 250 619 −0,51%
7  Celiabinsk Челябинск  Oblast de Celiabinsk Ural 1 187 960 1 130 132 +5,12%
8  Samara Самара  Oblast de Samara Volga 1 144 759 1 164 685 −1,71%
9  Omsk Омск  Oblast de Omsk Siberia 1 139 897 1 154 119 −1,23%
10  Rostov sul Don Ростов-на-Дону  Oblast de Rostov Sud 1 137 704 1 089 261 +4,45%
11  Ufa Уфа  Republica de Basckortostan Volga 1 125 933 1 062 319 +5,99%
12  Krasnoiarsk Красноярск  Krai de Krasnoiarsk Siberia 1 092 851 973 826 +12,22%
13  Voronej Воронеж  Oblast de Voronej Zentrel 1 050 602 889 680 +18,09%
14 Perm Perm Пермь  Krai de Perm Volga 1 049 199 991 162 +5,86%
15  Volgograd Волгоград  Oblast de Volgograd Sud 1 004 763 1 021 215 −1,61%
16  Krasnodar Краснодар  Krai de Krasnodar Sud 948 827 744 995 +27,36%
17 Saratov Саратов  Oblast de Saratov Volga 830 155 837 900 −0,92%
18 Tiumen Тюмень  Oblast de Tiumen Ural 816 700 581 907 +40,35%
19 Toliatti Тольятти  Oblast de Samara Volga 693 072 719 632 −3,69%
20 Ijevsk Ижевск  Republica de Udmurtia Volga 646 468 627 734 +2,98%
21 Barnaul Барнаул  Krai de Altai Siberia 631 124 612 401 +3,06%
22 Ulianovsk Ульяновск  Oblast de Ulianovsk Volga 625 462 614 786 +1,74%
23 Irkutsk Иркутск  Oblast de Irkutsk Siberia 617 515 587 891 +5,04%
24 Habarovsk Хабаровск  Krai de Habarovsk Urient Dalonc 610 305 577 441 +5,69%
25 Mahachkala Махачкала  Republica de Daghestan Caucas dl Nord 604 266 572 076 +5,63%
26 Iaroslavl Ярославль  Oblast de Iaroslavl Zentrel 601 403 591 486 +1,68%
27 Vladivostok Владивосток  Primorski Krai Urient Dalonc 600 871 592 034 +1,49%
28 Orenburg Оренбург  Oblast de Orenburg Volga 572 819 548 331 +4,47%
29 Tomsk Томск  Oblast de Tomsk Siberia 568 508 524 669 +8,36%
30 Kemerovo Кемерово  Oblast de Kemerovo Siberia 552 546 532 981 +3,67%
31 Novokusnetsk Новокузнецк  Oblast de Kemerovo Siberia 544 583 547 904 −0,61%
32 Riasan Рязань  Oblast de Riasan Zentrel 534 801 524 927 +1,88%
33 Naberejnie Celni Набережные Челны  Republica de Tatarstan Volga 532 074 513 193 +3,68%
34 Astrahan Астрахань  Oblast de Astrahan Sud 524 371 520 339 +0,77%
35 Kirov Киров  Oblast de Kirov Volga 521 091 473 695 +10,01%
36 Pensa Пенза  Oblast de Pensa Volga 516 450 517 311 −0,17%
37 Balasciha Балашиха  Oblast de Moscau Zentrel 507 307 215 494 +135,42%
38 Lipetsk Липецк  Oblast de Lipetsk Zentrel 503 216 508 887 −1,11%
39 Ceboksari Чебоксары Template:Country data Chuvashia Volga 495 810 453 721 +9,28%
40 Kaliningrad Калининград  Oblast de Kaliningrad Nord-vest 493 256 431 902 +14,21%
41 Tula Тула  Oblast de Tula Zentrel 467 955 501 169 −6,63%
42 Sevastopol Севастополь  Sevastopol (zità federela) Sud 464 349 342 451 +35,60%
42 Stavropol Ставрополь  Krai de Stavropol North Caucasus 454 488 398 539 +14,04%
43 Kursk Курск  Oblast de Kursk Zentrel 450 977 415 159 +8,63%
44 Ulan-Ude Улан-Удэ Template:Country data Buryatia Urient Dalonc 437 514 404 426 +8,18%
45 Soci Сочи  Krai de Krasnodar Sud 432 322 343 334 +25,92%
46 Tver Тверь  Oblast de Tver Zentrel 424 969 403 606 +5,29%
47 Magnitogorsk Магнитогорск  Oblast de Celiabinsk Ural 413 251 407 775 +1,34%
48 Ivanovo Иваново  Oblast de Ivanovo Zentrel 401 505 408 330 −1,67%
49 Briansk Брянск  Oblast de Briansk Zentrel 399 579 415 721 −3,88%
50 Belgorod Белгород  Oblast de Belgorod Zentrel 391 702 356 402 +9,90%
51 Surgut Сургут  Okrug Autonom de Hanti-Mansi-Iugra Ural 387 235 306 675 +26,27%
52 Vladimir Владимир  Oblast de Vladimir Zentrel 352 347 345 373 +2,02%
53 Cita Чита  Krai de Sabaikalski Urient Dalonc 350 861 324 444 +8,14%
54 Arhanghelsk Архангельск  Oblast de Arhanghelsk Nord-vest 344 927 348 783 −1,11%
55 Nijni Tagil Нижний Тагил  Oblast de Sverdlovsk Ural 344 656 361 811 −4,74%
56 Simferopol Симферопoль  Republica de la Crim Sud 336 212 343 644 −2,16%
56 Kaluga Калуга  Oblast de Kaluga Zentrel 331 842 324 698 +2,20%
57 Iakutsk Якутск  Republica de Saha (Iakutia) Urient Dalonc 330 615 269 601 +22,63%
58 Grosni Грозный  Republica de Cecenia North Caucasus 324 602 271 573 +19,53%
59 Voljski Волжский  Oblast de Volgograd Sud 323 853 314 255 +3,05%
60 Smolensk Смоленск  Oblast de Smolensk Zentrel 320 170 326 861 −2,05%
61 Saransk Саранск Template:Country data Mordovia Volga 317 432 297 415 +6,73%
62 Cerepovets Череповец  Oblast de Vologda Nord-vest 312 091 312 310 −0,07%
63 Kurgan Курган  Oblast de Kurgan Ural 309 285 333 606 −7,29%
64 Podolsk Подольск  Oblast de Moscau Zentrel 309 250 187 961 +64,53%
65 Vologda Вологда  Oblast de Vologda Nord-vest 308 530 301 755 +2,25%
66 Oriol Орёл  Oblast de Oriol Zentrel 303 696 317 747 −4,42%
67 Vladikavkas Владикавказ Template:Country data North Ossetia-Alania North Caucasus 301 543 311 693 −3,26%
68 Tambov Тамбов  Oblast de Tambov Zentrel 289 701 280 161 +3,41%
69 Murmansk Мурманск  Oblast de Murmansk Nord-vest 282 851 307 257 −7,94%
70 Petrosavodsk Петрозаводск Template:Country data Karelia Nord-vest 280 711 261 987 +7,15%
71 Nijnevartovsk Нижневартовск  Okrug Autonom de Hanti-Mansi-Iugra Ural 278 725 251 694 +10,74%
72 Kostroma Кострома Template:Country data Kostroma Oblast Zentrel 277 393 268 742 +3,22%
73 Iosckar-Ola Йошкар-Ола  Republica de Mari El Volga 276 155 248 782 +11,00%
74 Novorossiisk Новороссийск  Krai de Krasnodar Sud 275 795 241 952 +13,99%
75 Sterlitamak Стерлитамак  Republica de Basckortostan Volga 274 134 273 486 +0,24%
76 Himki Химки  Oblast de Moscau Zentrel 257 757 207 425 +24,27%
77 Taganrog Таганрог  Oblast de Rostov Sud 248 269 257 681 −3,65%
78 Mitishchi Мытищи  Oblast de Moscau Zentrel 245 643 173 160 +41,86%
79 Siktivkar Сыктывкар  Republica de Komi Nord-vest 243 926 235 006 +3,80%
80 Komsomolsk sul Amur Комсомольск-на-Амуре  Krai de Habarovsk Urient Dalonc 241 072 263 906 −8,65%
81 Nijnekamsk Нижнекамск  Republica de Tatarstan Volga 240 097 234 044 +2,59%
82 Nalchik Нальчик Template:Country data Kabardino-Balkaria North Caucasus 239 054 240 203 −0,48%
83 Sciahti Шахты  Oblast de Rostov Sud 228 816 239 987 −4,65%
84 Dserjinsk Дзержинск  Oblast de Nijni Novgorod Volga 227 326 240 742 −5,57%
85 Engels Энгельс  Oblast de Saratov Volga 226 143 202 419 +11,72%
86 Blagoveshchensk Благовещенск  Oblast de Amur Urient Dalonc 225 757 214 390 +5,30%
87 Koroliov Королёв  Oblast de Moscau Zentrel 225 299 183 402 +22,84%
88 Bratsk Братск  Oblast de Irkutsk Siberia 225 037 246 319 −8,64%
89 Veliki Novgorod Великий Новгород  Oblast de Novgorod Nord-vest 225 019 218 717 +2,88%
90 Orsk Орск  Oblast de Orenburg Volga 224 814 239 800 −6,25%
91 Stari Oskol Старый Оскол  Oblast de Belgorod Zentrel 223 711 221 085 +1,19%
92 Angarsk Ангарск  Oblast de Irkutsk Siberia 222 855 233 567 −4,59%
93 Pskov Псков  Oblast de Pskov Nord-vest 209 426 203 279 +3,02%
94 Liubertsi Люберцы  Oblast de Moscau Zentrel 208 397 172 525 +20,79%
95 Iujno-Sahalinsk Южно-Сахалинск Template:Country data Sakhalin Oblast Urient Dalonc 200 235 181 728 +10,18%
96 Biisk Бийск  Krai de Altai Siberia 198 433 210 115 −5,56%
97 Prokopievsk Прокопьевск  Oblast de Kemerovo Siberia 187 877 210 130 −10,59%
98 Abakan Абакан Template:Country data Khakassia Siberia 187 239 165 214 +13,33%
99 Armavir Армавир  Krai de Krasnodar Sud 187 215 188 832 −0,86%
100 Balakovo Балаково  Oblast de Saratov Volga 186 012 199 690 −6,85%
101 Norilsk Норильск  Krai de Krasnoiarsk Siberia 182 701 175 365 +4,18%
102 Ribinsk Рыбинск  Oblast de Iaroslavl Zentrel 182 383 200 771 −9,16%
103 Severodvinsk Северодвинск  Oblast de Arhanghelsk Nord-vest 180 806 192 353 −6,00%
104 Petropavlovsk-Kamciatski Петропавловск-Камчатский  Krai de Camciatca Urient Dalonc 179 367 179 780 −0,23%
105 Krasnogorsk Красногорск  Oblast de Moscau Zentrel 175 812 116 896 +50,40%
106 Ussuriisk Уссурийск  Primorski Krai Urient Dalonc 172 942 158 004 +9,45%
107 Volgodonsk Волгодонск  Oblast de Rostov Sud 169 953 170 841 −0,52%
108 Novocherkassk Новочеркасск  Oblast de Rostov Sud 166 312 168 746 −1,44%
109 Sisran Сызрань  Oblast de Samara Volga 165 199 178 750 −7,58%
110 Kamensk-Uralski Каменск-Уральский  Oblast de Sverdlovsk Ural 163 990 174 689 −6,12%
111 Slatoust Златоуст  Oblast de Celiabinsk Ural 162 148 174 962 −7,32%
112 Almetievsk Альметьевск  Republica de Tatarstan Volga 158 019 146 393 +7,94%
113 Elektrostal Электросталь  Oblast de Moscau Zentrel 152 607 155 196 −1,67%
113 Kerch Керчь  Republica de la Crim Sud 151 996 157 007 −3,19%
114 Miass Миасс  Oblast de Celiabinsk Ural 150 914 151 751 −0,55%
115 Salavat Салават  Republica de Basckortostan Volga 148 947 156 095 −4,58%
116 Hasaviurt Хасавюрт  Republica de Daghestan North Caucasus 146 394 131 187 +11,59%
117 Piatigorsk Пятигорск  Krai de Stavropol North Caucasus 146 267 142 511 +2,64%
118 Kopeisk Копейск  Oblast de Celiabinsk Ural 145 961 137 601 +6,08%
119 Nahodka Находка  Primorski Krai Urient Dalonc 142 673 159 719 −10,67%
120 Rubtsovsk Рубцовск  Krai de Altai Siberia 139 565 147 002 −5,06%
121 Maikop Майкоп  Republica de Adighea Sud 139 084 144 249 −3,58%
122 Kolomna Коломна  Oblast de Moscau Zentrel 138 693 144 589 −4,08%
123 Beresniki Березники  Krai de Perm Volga 137 091 156 466 −12,38%
124 Odintsovo Одинцово  Oblast de Moscau Zentrel 135 867 138 930 −2,20%
125 Domodedovo Домодедово  Oblast de Moscau Zentrel 135 070 96 145 +40,49%
126 Kovrov Ковров  Oblast de Vladimir Zentrel 134 074 145 214 −7,67%
127 Neftekamsk Нефтекамск  Republica de Basckortostan Volga 131 945 121 733 +8,39%
128 Kaspiisk Каспийск  Republica de Daghestan North Caucasus 128 663 100 129 +28,50%
129 Nefteiugansk Нефтеюганск  Okrug Autonom de Hanti-Mansi-Iugra Ural 128 159 122 855 +4,32%
130 Kislovodsk Кисловодск  Krai de Stavropol North Caucasus 127 919 128 553 −0,49%
131 Novocheboksarsk Новочебоксарск Template:Country data Chuvashia Volga 127 586 124 097 +2,81%
132 Bataisk Батайск  Oblast de Rostov Sud 127 444 111 843 +13,95%
133 Scciolkovo Щёлково  Oblast de Moscau Zentrel 127 292 110 411 +15,29%
134 Derbent Дербент  Republica de Daghestan North Caucasus 126 606 119 200 +6,21%
135 Serpukhov Серпухов  Oblast de Moscau Zentrel 125 473 127 041 −1,23%
136 Nasran Назрань Template:Country data Ingushetia North Caucasus 124 169 93 335 +33,04%
137 Ramenskoie Раменское  Oblast de Moscau Zentrel 123 590 96 317 +28,32%
138 Cerchessk Черкесск Template:Country data Karachay-Cherkessia North Caucasus 123 148 129 069 −4,59%
139 Novomoskovsk Новомосковск  Oblast de Tula Zentrel 121 674 131 386 −7,39%
140 Kisil Кызыл Template:Country data Tuva Siberia 120 067 109 918 +9,23%
141 Pervouralsk Первоуральск  Oblast de Sverdlovsk Ural 119 365 124 528 −4,15%
142 Novi Urengoi Новый Уренгой Template:Country data Yamalo-Nenets Autonomous Okrug Ural 118 115 104 107 +13,46%
143 Orehovo-Suievo Орехово-Зуево  Oblast de Moscau Zentrel 117 966 120 670 −2,24%
144 Dolgoprudni Долгопрудный  Oblast de Moscau Zentrel 117 778 90 956 +29,49%
145 Obninsk Обнинск  Oblast de Kaluga Zentrel 116 179 104 739 +10,92%
146 Nevinnomissk Невинномысск  Krai de Stavropol North Caucasus 115 627 118 360 −2,31%
147 Iessentuki Ессентуки  Krai de Stavropol North Caucasus 114 824 100 996 +13,69%
148 Oktiabrski Октябрьский  Republica de Basckortostan Volga 113 737 109 474 +3,89%
149 Dimitrovgrad Димитровград  Oblast de Ulianovsk Volga 112 388 122 580 −8,31%
150 Pushkino Пушкино  Oblast de Moscau Zentrel 108 741 102 874 +5,70%
151 Kamiscin Камышин  Oblast de Volgograd Sud 108 665 119 565 −9,12%
152 Noiabrsk Ноябрьск Template:Country data Yamalo-Nenets Autonomous Okrug Ural 108 376 110 620 −2,03%
152 Ievpatoria Евпатория  Republica de la Crim Sud 108 149 105 915 +2,11%
153 Reutov Реутов  Oblast de Moscau Zentrel 108 000 87 314 +23,69%
154 Zhukovsky Жуковский  Oblast de Moscau Zentrel 107 558 104 736 +2,69%
155 Seversk Северск  Oblast de Tomsk Siberia 105 858 108 590 −2,52%
156 Murom Муром  Oblast de Vladimir Zentrel 105 572 116 075 −9,05%
157 Novoshakhtinsk Новошахтинск  Oblast de Rostov Sud 105 038 111 075 −5,44%
158 Artyom Артём  Primorski Krai Urient Dalonc 104 926 102 603 +2,26%
159 Achinsk Ачинск  Krai de Krasnoiarsk Siberia 104 850 109 155 −3,94%
160 Berdsk Бердск  Oblast de Novosibirsk Siberia 103 561 97 296 +6,44%
161 Elista Элиста  Republica de Calmichia Sud 103 535 103 749 −0,21%
162 Arzamas Арзамас  Oblast de Nijni Novgorod Volga 103 396 106 362 −2,79%
163 Khanty-Mansiysk Ханты-Мансийск  Okrug Autonom de Hanti-Mansi-Iugra Ural 103 117 80 151 +28,65%
164 Noginsk Ногинск  Oblast de Moscau Zentrel 103 063 100 072 +2,99%
165 Yelets Елец  Oblast de Lipetsk Zentrel 101 306 108 404 −6,55%
166 Zheleznogorsk Железногорск  Oblast de Kursk Zentrel 100 554 95 049 +5,79%
167 Zelenodolsk Зеленодольск  Republica de Tatarstan Volga 100 009 97 674 +2,39%
168 Novokuybyshevsk Новокуйбышевск  Oblast de Samara Volga 99 469 108 438 −8,27%
169 Sergiyev Posad Сергиев Посад  Oblast de Moscau Zentrel 98 784 111 179 −11,15%
170 Tobolsk Тобольск  Oblast de Tiumen Ural 98 772 99 694 −0,92%
171 Votkinsk Воткинск  Republica de Udmurtia Volga 96 861 99 022 −2,18%
172 Sarov Саров  Oblast de Nijni Novgorod Volga 96 479 92 047 +4,81%
173 Mezhdurechensk Междуреченск  Oblast de Kemerovo Siberia 96 088 101 678 −5,50%
174 Mikhaylovsk Михайловск  Krai de Stavropol North Caucasus 95 525 70 981 +34,58%
175 Serov Серов  Oblast de Sverdlovsk Ural 95 141 99 373 −4,26%
176 Sarapul Сарапул  Republica de Udmurtia Volga 94 554 101 381 −6,73%
177 Anapa Анапа  Krai de Krasnodar Sud 94 340 58 990 +59,93%
178 Leninsk-Kuznetsky Ленинск-Кузнецкий  Oblast de Kemerovo Siberia 93 288 101 666 −8,24%
179 Ukhta Ухта  Republica de Komi Nord-vest 92 479 99 591 −7,14%
180 Voskresensk Воскресенск  Oblast de Moscau Zentrel 92 196 91 464 +0,80%
181 Solikamsk Соликамск  Krai de Perm Volga 91 959 97 384 −5,57%
182 Glazov Глазов  Republica de Udmurtia Volga 91 921 95 854 −4,10%
183 Magadan Магадан  Oblast de Magadan Urient Dalonc 91 797 95 982 −4,36%
184 Velikiye Luki Великие Луки  Oblast de Pskov Nord-vest 90 485 98 778 −8,40%
185 Michurinsk Мичуринск  Oblast de Tambov Zentrel 89 876 98 758 −8,99%
186 Lobnya Лобня  Oblast de Moscau Zentrel 89 522 74 252 +20,57%
187 Gatchina Гатчина  Oblast de Leningrad Nord-vest 89 311 92 937 −3,90%
188 Kansk Канск  Krai de Krasnoiarsk Siberia 88 362 94 226 −6,22%
189 Kamensk-Shakhtinsky Каменск-Шахтинский  Oblast de Rostov Sud 87 113 95 296 −8,59%
190 Gubkin Губкин  Oblast de Belgorod Zentrel 86 073 88 560 −2,81%
191 Buzuluk Бузулук  Oblast de Orenburg Volga 86 042 82 904 +3,79%
192 Kiselyovsk Киселёвск  Oblast de Kemerovo Siberia 85 339 98 365 −13,24%
193 Yeysk Ейск  Krai de Krasnodar Sud 83 127 87 769 −5,29%
194 Ivanteyevka Ивантеевка  Oblast de Moscau Zentrel 82 779 58 626 +41,20%
195 Novotroitsk Новотроицк  Oblast de Orenburg Volga 82 463 98 173 −16,00%
196 Chaykovsky Чайковский  Krai de Perm Volga 81 855 82 895 −1,25%
197 Bugulma Бугульма  Republica de Tatarstan Volga 81 678 89 204 −8,44%
198 Zheleznogorsk Железногорск  Krai de Krasnoiarsk Siberia 81 619 84 795 −3,75%
199 Yurga Юрга  Oblast de Kemerovo Siberia 80 367 81 533 −1,43%
200 Kineshma Кинешма  Oblast de Ivanovo Zentrel 79 936 88 164 −9,33%
201 Azov Азов  Oblast de Rostov Sud 79 857 82 937 −3,71%
202 Kuznetsk Кузнецк  Oblast de Pensa Volga 79 800 88 839 −10,17%
203 Ust-Ilimsk Усть-Илимск  Oblast de Irkutsk Siberia 79 746 86 610 −7,93%
204 Novouralsk Новоуральск  Oblast de Sverdlovsk Ural 79 638 85 522 −6,88%
205 Klin Клин  Oblast de Moscau Zentrel 79 635 80 585 −1,18%
206 Vidnoye Видное  Oblast de Moscau Zentrel 78 635 56 752 +38,56%
207 Murino Мурино  Oblast de Leningrad Nord-vest 78 184 7 949 +883,57%
208 Ialta Ялта  Republica de la Crim Sud 78 171 81 654 −4,27%
208 Ozyorsk Озёрск  Oblast de Celiabinsk Ural 78 128 82 164 −4,91%
209 Kropotkin Кропоткин  Krai de Krasnodar Sud 77 074 80 765 −4,57%
210 Bor Бор  Oblast de Nijni Novgorod Volga 76 732 78 058 −1,70%
211 Vsevolozhsk Всеволожск  Oblast de Leningrad Nord-vest 75 660 59 704 +26,73%
212 Gelendzhik Геленджик  Krai de Krasnodar Sud 75 504 54 980 +37,33%
213 Chernogorsk Черногорск Template:Country data Khakassia Siberia 75 348 72 147 +4,44%
214 Usolye-Sibirskoye Усолье-Сибирское  Oblast de Irkutsk Siberia 75 062 83 327 −9,92%
215 Balashov Балашов  Oblast de Saratov Volga 74 981 82 227 −8,81%
216 Novoaltaysk Новоалтайск  Krai de Altai Siberia 74 586 70 437 +5,89%
217 Dubna Дубна  Oblast de Moscau Zentrel 74 499 70 663 +5,43%
218 Shadrinsk Шадринск  Oblast de Kurgan Ural 74 400 77 756 −4,32%
219 Verkhnyaya Pyshma Верхняя Пышма  Oblast de Sverdlovsk Ural 74 262 59 749 +24,29%
220 Vyborg Выборг  Oblast de Leningrad Nord-vest 74 054 79 962 −7,39%
221 Yelabuga Елабуга  Republica de Tatarstan Volga 73 866 70 728 +4,44%
222 Mineralnye Vody Минеральные Воды  Krai de Stavropol North Caucasus 73 183 76 728 −4,62%
223 Yegoryevsk Егорьевск  Oblast de Moscau Zentrel 73 046 70 081 +4,23%
224 Troitsk Троицк  Oblast de Celiabinsk Ural 72 723 78 372 −7,21%
225 Chekhov Чехов  Oblast de Moscau Zentrel 71 077 60 720 +17,06%
226 Chapayevsk Чапаевск  Oblast de Samara Volga 70 944 72 692 −2,40%
227 Belovo Белово  Oblast de Kemerovo Siberia 70 611 76 764 −8,02%
228 Birobidzhan Биробиджан Template:Country data Jewish Autonomous Oblast Urient Dalonc 70 433 75 413 −6,60%
229 Kogalym Когалым  Okrug Autonom de Hanti-Mansi-Iugra Ural 68 700 58 181 +18,08%
230 Kirovo-Chepetsk Кирово-Чепецк  Oblast de Kirov Volga 68 588 80 921 −15,24%
231 Dmitrov Дмитров  Oblast de Moscau Zentrel 68 397 61 305 +11,57%
232 Tuymazy Туймазы  Republica de Basckortostan Volga 68 108 66 836 +1,90%
233 Slavyansk-na-Kubani Славянск-на-Кубани  Krai de Krasnodar Sud 67 777 63 842 +6,16%
234 Feodosia Феодосия  Republica de la Crim Sud 67 750 74 669 −9,27%
234 Minusinsk Минусинск  Krai de Krasnoiarsk Siberia 67 234 71 170 −5,53%
235 Sosnovy Bor Сосновый Бор  Oblast de Leningrad Nord-vest 67 054 65 788 +1,92%
236 Naro-Fominsk Наро-Фоминск  Oblast de Moscau Zentrel 67 009 64 665 +3,62%
237 Anzhero-Sudzhensk Анжеро-Судженск  Oblast de Kemerovo Siberia 66 933 76 646 −12,67%
238 Kstovo Кстово  Oblast de Nijni Novgorod Volga 66 928 66 657 +0,41%
239 Sunzha Сунжа Template:Country data Ingushetia North Caucasus 66 807 61 598 +8,46%
240 Buynaksk Буйнакск  Republica de Daghestan North Caucasus 66 422 62 623 +6,07%
241 Stupino Ступино  Oblast de Moscau Zentrel 65 660 66 816 −1,73%
242 Georgiyevsk Георгиевск  Krai de Stavropol North Caucasus 65 633 72 153 −9,04%
243 Zarechny Заречный  Oblast de Pensa Volga 65 493 63 601 +2,97%
244 Gorno-Altaysk Горно-Алтайск Template:Country data Altai Republic Siberia 64 504 56 933 +13,30%
245 Belogorsk Белогорск  Oblast de Amur Urient Dalonc 64 502 68 249 −5,49%
246 Beloretsk Белорецк  Republica de Basckortostan Volga 64 479 68 806 −6,29%
247 Kungur Кунгур  Krai de Perm Volga 64 259 66 074 −2,75%
248 Ishim Ишим  Oblast de Tiumen Ural 64 010 65 243 −1,89%
249 Urus-Martan Урус-Мартан  Republica de Cecenia North Caucasus 63 955 49 070 +30,33%
250 Ishimbay Ишимбай  Republica de Basckortostan Volga 63 849 66 259 −3,64%
251 Pavlovsky Posad Павловский Посад  Oblast de Moscau Zentrel 62 718 63 711 −1,56%
252 Klintsy Клинцы  Oblast de Briansk Zentrel 62 704 62 510 +0,31%
253 Gukovo Гуково  Oblast de Rostov Sud 62 658 67 278 −6,87%
254 Rossosh Россошь  Oblast de Voronej Zentrel 62 290 62 865 −0,91%
255 Asbest Асбест  Oblast de Sverdlovsk Ural 62 285 68 893 −9,59%
256 Kotlas Котлас  Oblast de Arhanghelsk Nord-vest 62 284 60 562 +2,84%
257 Zelenogorsk Зеленогорск  Krai de Krasnoiarsk Siberia 61 821 66 056 −6,41%
258 Donskoy Донской  Oblast de Tula Zentrel 61 477 64 552 −4,76%
259 Leninogorsk Лениногорск  Republica de Tatarstan Volga 61 321 64 127 −4,38%
260 Izberbash Избербаш  Republica de Daghestan North Caucasus 61 296 55 646 +10,15%
261 Tuapse Туапсе  Krai de Krasnodar Sud 60 987 63 292 −3,64%
262 Volsk Вольск  Oblast de Saratov Volga 60 948 66 508 −8,36%
263 Revda Ревда  Oblast de Sverdlovsk Ural 60 761 61 875 −1,80%
264 Budyonnovsk Будённовск  Krai de Stavropol North Caucasus 60 504 64 624 −6,38%
265 Beryozovsky Берёзовский  Oblast de Sverdlovsk Ural 60 334 51 651 +16,81%
266 Sibay Сибай  Republica de Basckortostan Volga 60 017 62 763 −4,38%
267 Polevskoy Полевской  Oblast de Sverdlovsk Ural 60 012 64 220 −6,55%
268 Lytkarino Лыткарино  Oblast de Moscau Zentrel 59 937 55 237 +8,51%
269 Lysva Лысьва  Krai de Perm Volga 59 610 65 918 −9,57%
270 Kumertau Кумертау  Republica de Basckortostan Volga 59 129 62 851 −5,92%
271 Belebey Белебей  Republica de Basckortostan Volga 59 093 60 188 −1,82%
272 Neryungri Нерюнгри  Republica de Saha (Iakutia) Urient Dalonc 58 969 61 747 −4,50%
273 Lesosibirsk Лесосибирск  Krai de Krasnoiarsk Siberia 58 949 61 139 −3,58%
274 Fryazino Фрязино  Oblast de Moscau Zentrel 58 938 55 369 +6,45%
275 Sertolovo Сертолово  Oblast de Leningrad Nord-vest 58 802 47 457 +23,91%
276 Chistopol Чистополь  Republica de Tatarstan Volga 58 771 60 755 −3,27%
277 Prokhladny Прохладный Template:Country data Kabardino-Balkaria North Caucasus 58 747 59 601 −1,43%
278 Borisoglebsk Борисоглебск  Oblast de Voronej Zentrel 58 742 65 585 −10,43%
279 Nyagan Нягань  Okrug Autonom de Hanti-Mansi-Iugra Ural 58 733 54 890 +7,00%
280 Labinsk Лабинск  Krai de Krasnodar Sud 58 498 62 864 −6,95%
281 Krymsk Крымск  Krai de Krasnodar Sud 58 051 57 382 +1,17%
282 Tikhvin Тихвин  Oblast de Leningrad Nord-vest 57 327 58 459 −1,94%
283 Gudermes Гудермес  Republica de Cecenia North Caucasus 57 179 45 631 +25,31%
284 Aleksin Алексин  Oblast de Tula Zentrel 57 102 61 732 −7,50%
285 Alexandrov Александров  Oblast de Vladimir Zentrel 57 073 61 551 −7,28%
286 Mikhaylovka Михайловка  Oblast de Volgograd Sud 56 981 59 132 −3,64%
287 Rzhev Ржев  Oblast de Tver Zentrel 56 399 61 982 −9,01%
288 Shchyokino Щёкино  Oblast de Tula Zentrel 56 263 58 139 −3,23%
289 Tikhoretsk Тихорецк  Krai de Krasnodar Sud 56 262 61 823 −9,00%
290 Salsk Сальск  Oblast de Rostov Sud 56 247 61 316 −8,27%
291 Shali Шали  Republica de Cecenia North Caucasus 56 226 47 708 +17,85%
292 Pavlovo Павлово  Oblast de Nijni Novgorod Volga 56 129 60 698 −7,53%
293 Shuya Шуя  Oblast de Ivanovo Zentrel 56 041 58 486 −4,18%
294 Meleuz Мелеуз  Republica de Basckortostan Volga 56 036 61 390 −8,72%
295 Krasnoturyinsk Краснотурьинск  Oblast de Sverdlovsk Ural 55 910 59 633 −6,24%
296 Iskitim Искитим  Oblast de Novosibirsk Siberia 55 433 60 078 −7,73%
297 Severomorsk Североморск  Oblast de Murmansk Nord-vest 54 473 50 060 +8,82%
298 Apatity Апатиты  Oblast de Murmansk Nord-vest 53 847 59 672 −9,76%
299 Svobodny Свободный  Oblast de Amur Urient Dalonc 52 918 58 778 −9,97%
300 Vyksa Выкса  Oblast de Nijni Novgorod Volga 52 892 56 201 −5,89%
301 Liski Лиски  Oblast de Voronej Zentrel 52 823 55 864 −5,44%
302 Dzerzhinsky Дзержинский  Oblast de Moscau Zentrel 52 797 47 163 +11,95%
303 Volzhsk Волжск  Republica de Mari El Volga 52 703 55 659 −5,31%
304 Vyazma Вязьма  Oblast de Smolensk Zentrel 52 434 57 101 −8,17%
305 Vorkuta Воркута  Republica de Komi Nord-vest 52 292 70 548 −25,88%
306 Gus-Khrustalny Гусь-Хрустальный  Oblast de Vladimir Zentrel 51 998 60 784 −14,45%
307 Snezhinsk Снежинск  Oblast de Celiabinsk Ural 51 921 48 810 +6,37%
308 Krasnokamsk Краснокамск  Krai de Perm Volga 51 815 51 916 −0,19%
309 Arsenyev Арсеньев  Primorski Krai Urient Dalonc 52 723 56 750 −7,10%
310 Krasnokamensk Краснокаменск  Krai de Sabaikalski Urient Dalonc 51 451 55 666 −7,57%
311 Belorechensk Белореченск  Krai de Krasnodar Sud 51 405 53 892 −4,61%
312 Salekhard Салехард Template:Country data Yamalo-Nenets Autonomous Okrug Ural 51 186 42 544 +20,31%
313 Zhigulyovsk Жигулёвск  Oblast de Samara Volga 50 782 55 565 −8,61%
314 Kotelniki Котельники  Oblast de Moscau Zentrel 50 723 32 338 +56,85%
315 Timashyovsk Тимашёвск  Krai de Krasnodar Sud 50 566 53 924 −6,23%
316 Kirishi Кириши  Oblast de Leningrad Nord-vest 50 079 52 309 −4,26%

Galaria[mudé | muda l codesc]

Posizion de la majera ziteies de la Ruscia[mudé | muda l codesc]

Cëla ënghe[mudé | muda l codesc]

Notes[mudé | muda l codesc]

Referënzes[mudé | muda l codesc]

  1. "Russia". Citypopulation.de. Trat ite ai 19 May 2021.
  2. Russian Federal State Statistics Service (2011). Всероссийская перепись населения 2010 года. Том 1 [2010 All-Russian Population Census, vol. 1]. Всероссийская перепись населения 2010 года [2010 All-Russia Population Census] (per Russian). Federal State Statistics Service.{{cite web}}: CS1 maint: unrecognized language (link)

Liams[mudé | muda l codesc]