Lista de la majera ziteies te i Stac Unii

Da Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Articul per Ladin Gherdëina Val Gardena dall'alto.JPG

Lista de la majera ziteies ti 50 stac federei y l District of Columbia

Chësta ie na lista de 331 ziteies te i Stac Unii cun na populazion de plu de 100.000 abitanc.

Capitela dl stat
Majera zità dl stat
Capitela y majera zità dl stat
Capitela federela

Posizion
tl 2021
Zità Stat[lower-alpha 1] Stima
(2021)
Cumpededa
(2020)
Mudazion Spersa Densità Posizion
1 New York[lower-alpha 2] New York 8 467 513 8 804 190 −3,82% 300.5 sq mi 778.3 km2 29,298/sq mi 11,312/km2 40°40′N 73°56′W / 40.66°N 73.93°W / 40.66; -73.93 (1 New York City)
2 Los Angeles California 3 849 297 3 898 747 −1,27% 469.5 sq mi 1,216.0 km2 8,304/sq mi 3,206/km2 34°01′N 118°25′W / 34.01°N 118.41°W / 34.01; -118.41 (2 Los Angeles)
3 Chicago Illinois 2 696 555 2 746 388 −1,81% 227.7 sq mi 589.7 km2 12,061/sq mi 4,657/km2 41°50′N 87°41′W / 41.83°N 87.68°W / 41.83; -87.68 (3 Chicago)
4 Houston Texas 2 288 250 2 304 580 −0,71% 640.4 sq mi 1,658.6 km2 3,599/sq mi 1,390/km2 29°47′N 95°23′W / 29.78°N 95.39°W / 29.78; -95.39 (4 Houston)
5 Phoenix Arizona 1 624 569 1 608 139 +1,02% 518.0 sq mi 1,341.6 km2 3,105/sq mi 1,199/km2 33°34′N 112°05′W / 33.57°N 112.09°W / 33.57; -112.09 (6 Phoenix)
6 Philadelphia[lower-alpha 3] Pennsylvania 1 576 251 1 603 797 −1,72% 134.4 sq mi 348.1 km2 11,933/sq mi 4,607/km2 40°00′N 75°08′W / 40.00°N 75.13°W / 40.00; -75.13 (5 Philadelphia)
7 San Antonio Texas 1 451 853 1 434 625 +1,20% 498.8 sq mi 1,291.9 km2 2,876/sq mi 1,110/km2 29°28′N 98°31′W / 29.47°N 98.52°W / 29.47; -98.52 (7 San Antonio)
8 San Diego California 1 381 611 1 386 932 −0,38% 325.9 sq mi 844.1 km2 4,256/sq mi 1,643/km2 32°49′N 117°08′W / 32.81°N 117.13°W / 32.81; -117.13 (8 San Diego)
9 Dallas Texas 1 288 457 1 304 379 −1,22% 339.6 sq mi 879.6 km2 3,841/sq mi 1,483/km2 32°47′N 96°46′W / 32.79°N 96.76°W / 32.79; -96.76 (9 Dallas)
10 San Jose California 983 489 1 013 240 −2,94% 178.3 sq mi 461.8 km2 5,683/sq mi 2,194/km2 37°17′N 121°49′W / 37.29°N 121.81°W / 37.29; -121.81 (10 San Jose)
11 Austin Texas 964 177 961 855 +0,24% 319.9 sq mi 828.5 km2 3,007/sq mi 1,161/km2 30°18′N 97°45′W / 30.30°N 97.75°W / 30.30; -97.75 (11 Austin)
12 Jacksonville[lower-alpha 4] Florida 954 614 949 611 +0,53% 747.3 sq mi 1,935.5 km2 1,271/sq mi 491/km2 30°20′N 81°40′W / 30.33°N 81.66°W / 30.33; -81.66 (12 Jacksonville)
13 Fort Worth Texas 935 508 918 915 +1,81% 342.9 sq mi 888.1 km2 2,646/sq mi 1,022/km2 32°47′N 97°20′W / 32.78°N 97.34°W / 32.78; -97.34 (16 Fort Worth)
14 Columbus Ohio 906 528 905 748 +0,09% 220.0 sq mi 569.8 km2 4,117/sq mi 1,590/km2 39°59′N 82°59′W / 39.98°N 82.98°W / 39.98; -82.98 (15 Columbus)
15 Indianapolis[lower-alpha 5] Indiana 882 039 887 642 −0,63% 361.6 sq mi 936.5 km2 2,455/sq mi 948/km2 39°46′N 86°08′W / 39.77°N 86.14°W / 39.77; -86.14 (14 Indianapolis)
16 Charlotte North Carolina 879 709 874 579 +0,59% 308.3 sq mi 798.5 km2 2,837/sq mi 1,095/km2 35°12′N 80°50′W / 35.20°N 80.83°W / 35.20; -80.83 (17 Charlotte)
17 San Francisco[lower-alpha 6] California 815 201 873 965 −6,72% 46.9 sq mi 121.5 km2 18,635/sq mi 7,195/km2 37°43′N 123°02′W / 37.72°N 123.03°W / 37.72; -123.03 (13 San Francisco)
18 Seattle Washington 733 919 737 015 −0,42% 83.8 sq mi 217.0 km2 8,795/sq mi 3,396/km2 47°37′N 122°21′W / 47.62°N 122.35°W / 47.62; -122.35 (20 Seattle)
19 Denver[lower-alpha 7] Colorado 711 463 715 522 −0,57% 153.1 sq mi 396.5 km2 4,674/sq mi 1,805/km2 39°46′N 104°53′W / 39.76°N 104.88°W / 39.76; -104.88 (Denver)
20 Oklahoma City Oklahoma 687 725 681 054 +0,98% 606.2 sq mi 1,570.1 km2 1,123/sq mi 434/km2 35°28′N 97°31′W / 35.46°N 97.51°W / 35.46; -97.51 (Oklahoma City)
21 Nashville[lower-alpha 8] Tennessee 678 851 689 447 −1,54% 475.8 sq mi 1,232.3 km2 1,449/sq mi 559/km2 36°10′N 86°47′W / 36.17°N 86.78°W / 36.17; -86.78 (Nashville)
22 El Paso Texas 678 415 678 815 −0,06% 258.4 sq mi 669.3 km2 2,627/sq mi 1,014/km2 31°50′N 106°25′W / 31.84°N 106.42°W / 31.84; -106.42 (19 El Paso)
23 Washington, D.C.[lower-alpha 9] District of Columbia 670 050 689 545 −2,83% 61.1 sq mi 158.2 km2 11,286/sq mi 4,358/km2 38°54′N 77°01′W / 38.90°N 77.01°W / 38.90; -77.01 (Washington, D.C.)
24 Boston Massachusetts 654 776 675 647 −3,09% 48.3 sq mi 125.1 km2 13,989/sq mi 5,401/km2 42°20′N 71°01′W / 42.33°N 71.02°W / 42.33; -71.02 (Boston)
25 Las Vegas Nevada 646 790 641 903 +0,76% 141.8 sq mi 367.3 km2 4,527/sq mi 1,748/km2 36°13′N 115°16′W / 36.22°N 115.26°W / 36.22; -115.26 (Las Vegas)
26 Portland Oregon 641 162 652 503 −1,74% 133.5 sq mi 345.8 km2 4,888/sq mi 1,887/km2 45°32′N 122°39′W / 45.53°N 122.65°W / 45.53; -122.65 (Portland)
27 Detroit Michigan 632 464 639 111 −1,04% 138.7 sq mi 359.2 km2 4,608/sq mi 1,779/km2 42°23′N 83°06′W / 42.38°N 83.10°W / 42.38; -83.10 (18 Detroit)
28 Louisville[lower-alpha 10] Kentucky 628 594 633 045 −0,70% 263.5 sq mi 682.5 km2 2,402/sq mi 927/km2 38°10′N 85°38′W / 38.16°N 85.64°W / 38.16; -85.64 (Louisville)
29 Memphis Tennessee 628 127 633 104 −0,79% 297.0 sq mi 769.2 km2 2,132/sq mi 823/km2 35°06′N 89°58′W / 35.10°N 89.97°W / 35.10; -89.97 (Memphis)
30 Baltimore[lower-alpha 11] Maryland 576 498 585 708 −1,57% 80.9 sq mi 209.5 km2 7,240/sq mi 2,800/km2 39°18′N 76°37′W / 39.30°N 76.61°W / 39.30; -76.61 (Baltimore)
31 Milwaukee Wisconsin 569 330 577 222 −1,37% 96.2 sq mi 249.2 km2 6,000/sq mi 2,300/km2 43°04′N 87°58′W / 43.06°N 87.96°W / 43.06; -87.96 (Milwaukee)
32 Albuquerque New Mexico 562 599 564 559 −0,35% 187.3 sq mi 485.1 km2 3,014/sq mi 1,164/km2 35°06′N 106°38′W / 35.10°N 106.64°W / 35.10; -106.64 (Albuquerque)
33 Fresno California 544 510 542 107 +0,44% 115.2 sq mi 298.4 km2 4,706/sq mi 1,817/km2 36°47′N 119°47′W / 36.78°N 119.79°W / 36.78; -119.79 (Fresno)
34 Tucson Arizona 543 242 542 629 +0,11% 241.0 sq mi 624.2 km2 2,252/sq mi 870/km2 32°09′N 110°52′W / 32.15°N 110.87°W / 32.15; -110.87 (Tucson)
35 Sacramento California 525 041 524 943 +0,02% 98.6 sq mi 255.4 km2 5,324/sq mi 2,056/km2 38°34′N 121°28′W / 38.56°N 121.46°W / 38.56; -121.46 (Sacramento)
36 Mesa Arizona 509 475 504 258 +1,03% 138.7 sq mi 359.2 km2 3,636/sq mi 1,404/km2 33°24′N 111°43′W / 33.40°N 111.71°W / 33.40; -111.71 (Mesa)
37 Kansas City Missouri 508 394 508 090 +0,06% 314.7 sq mi 815.1 km2 1,615/sq mi 624/km2 39°07′N 94°33′W / 39.12°N 94.55°W / 39.12; -94.55 (Kansas City, MO)
38 Atlanta Georgia 496 461 498 715 −0,45% 135.3 sq mi 350.4 km2 3,686/sq mi 1,423/km2 33°46′N 84°25′W / 33.76°N 84.42°W / 33.76; -84.42 (Atlanta)
39 Omaha Nebraska 487 300 486 051 +0,26% 133.2 sq mi 345.0 km2 3,433/sq mi 1,325/km2 41°16′N 96°02′W / 41.26°N 96.04°W / 41.26; -96.04 (Omaha)
40 Colorado Springs Colorado 483 956 478 961 +1,04% 195.4 sq mi 506.1 km2 2,451/sq mi 946/km2 38°52′N 104°46′W / 38.86°N 104.76°W / 38.86; -104.76 (Colorado Springs)
41 Raleigh North Carolina 469 124 467 665 +0,31% 145.1 sq mi 375.8 km2 3,179/sq mi 1,227/km2 35°50′N 78°38′W / 35.83°N 78.64°W / 35.83; -78.64 (Raleigh)
42 Virginia Beach[lower-alpha 11] Virginia 457 672 459 470 −0,39% 244.7 sq mi 633.8 km2 1,878/sq mi 725/km2 36°47′N 76°01′W / 36.78°N 76.02°W / 36.78; -76.02 (Virginia Beach)
43 Long Beach California 456 062 466 742 −2,29% 50.7 sq mi 131.3 km2 9,206/sq mi 3,554/km2 33°48′N 118°09′W / 33.80°N 118.15°W / 33.80; -118.15 (Long Beach)
44 Miami Florida 439 890 442 241 −0,53% 36.0 sq mi 93.2 km2 12,284/sq mi 4,743/km2 25°46′N 80°12′W / 25.77°N 80.20°W / 25.77; -80.20 (Miami)
45 Oakland California 433 823 440 646 −1,55% 55.9 sq mi 144.8 km2 7,883/sq mi 3,044/km2 37°46′N 122°13′W / 37.76°N 122.22°W / 37.76; -122.22 (Oakland)
46 Minneapolis Minnesota 425 336 429 954 −1,07% 54.0 sq mi 139.9 km2 7,962/sq mi 3,074/km2 44°58′N 93°16′W / 44.96°N 93.26°W / 44.96; -93.26 (Minneapolis)
47 Tulsa Oklahoma 411 401 413 066 −0,40% 197.5 sq mi 511.5 km2 2,091/sq mi 807/km2 36°07′N 95°54′W / 36.12°N 95.90°W / 36.12; -95.90 (Tulsa)
48 Bakersfield California 407 615 403 455 +1,03% 149.8 sq mi 388.0 km2 2,693/sq mi 1,040/km2 35°19′N 119°01′W / 35.32°N 119.01°W / 35.32; -119.01 (Bakersfield)
49 Wichita Kansas 395 699 397 532 −0,46% 162.0 sq mi 419.6 km2 2,454/sq mi 947/km2 37°41′N 97°20′W / 37.69°N 97.34°W / 37.69; -97.34 (Wichita)
50 Arlington Texas 392 786 394 266 −0,38% 95.9 sq mi 248.4 km2 4,111/sq mi 1,587/km2 32°42′N 97°07′W / 32.70°N 97.12°W / 32.70; -97.12 (Arlington)
51 Aurora Colorado 389 347 386 261 +0,80% 160.1 sq mi 414.7 km2 2,413/sq mi 932/km2 39°41′N 104°41′W / 39.68°N 104.68°W / 39.68; -104.68 (Aurora)
52 Tampa Florida 387 050 384 959 +0,54% 114.0 sq mi 295.3 km2 3,377/sq mi 1,304/km2 27°58′N 82°28′W / 27.97°N 82.47°W / 27.97; -82.47 (Tampa)
53 New Orleans[lower-alpha 12] Louisiana 376 971 383 997 −1,83% 169.5 sq mi 439.0 km2 2,265/sq mi 875/km2 30°03′N 89°56′W / 30.05°N 89.93°W / 30.05; -89.93 (New Orleans)
54 Cleveland Ohio 367 991 372 624 −1,24% 77.7 sq mi 201.2 km2 4,796/sq mi 1,852/km2 41°28′N 81°40′W / 41.47°N 81.67°W / 41.47; -81.67 (Cleveland)
55 Anaheim California 345 940 346 824 −0,25% 50.3 sq mi 130.3 km2 6,895/sq mi 2,662/km2 33°51′N 117°46′W / 33.85°N 117.76°W / 33.85; -117.76 (Anaheim)
56 Honolulu[lower-alpha 13] Hawaii 345 510 350 964 −1,55% 60.5 sq mi 156.7 km2 5,801/sq mi 2,240/km2 21°19′N 157°50′W / 21.32°N 157.84°W / 21.32; -157.84 (Honolulu)
57 Henderson Nevada 322 178 317 610 +1,44% 106.2 sq mi 275.1 km2 2,991/sq mi 1,155/km2 36°00′N 115°02′W / 36.00°N 115.03°W / 36.00; -115.03 (Henderson)
58 Stockton California 322 120 320 804 +0,41% 62.2 sq mi 161.1 km2 5,158/sq mi 1,992/km2 37°58′N 121°19′W / 37.97°N 121.31°W / 37.97; -121.31 (Stockton)
59 Lexington[lower-alpha 14] Kentucky 321 793 322 570 −0,24% 283.6 sq mi 734.5 km2 1,137/sq mi 439/km2 38°02′N 84°27′W / 38.04°N 84.45°W / 38.04; -84.45 (Lexington)
60 Corpus Christi Texas 317 773 317 863 −0,03% 162.2 sq mi 420.1 km2 1,960/sq mi 760/km2 27°45′N 97°10′W / 27.75°N 97.17°W / 27.75; -97.17 (Corpus Christi)
61 Riverside California 317 261 314 998 +0,72% 81.2 sq mi 210.3 km2 3,879/sq mi 1,498/km2 33°56′N 117°23′W / 33.93°N 117.39°W / 33.93; -117.39 (Riverside)
62 Santa Ana California 309 441 310 227 −0,25% 27.3 sq mi 70.7 km2 11,364/sq mi 4,388/km2 33°44′N 117°53′W / 33.73°N 117.88°W / 33.73; -117.88 (Santa Ana)
63 Orlando Florida 309 154 307 573 +0,51% 110.6 sq mi 286.5 km2 2,781/sq mi 1,074/km2 28°25′N 81°16′W / 28.41°N 81.27°W / 28.41; -81.27 (Orlando)
64 Irvine California 309 031 307 670 +0,44% 65.6 sq mi 169.9 km2 4,690/sq mi 1,810/km2 33°40′N 117°46′W / 33.67°N 117.77°W / 33.67; -117.77 (Irvine)
65 Cincinnati Ohio 308 935 309 317 −0,12% 77.8 sq mi 201.5 km2 3,976/sq mi 1,535/km2 39°08′N 84°30′W / 39.14°N 84.50°W / 39.14; -84.50 (Cincinnati)
66 Newark New Jersey 307 220 311 549 −1,39% 24.1 sq mi 62.4 km2 12,927/sq mi 4,991/km2 40°43′N 74°10′W / 40.72°N 74.17°W / 40.72; -74.17 (Newark)
67 Saint Paul Minnesota 307 193 311 527 −1,39% 52.0 sq mi 134.7 km2 5,991/sq mi 2,313/km2 44°56′N 93°06′W / 44.94°N 93.10°W / 44.94; -93.10 (Saint Paul)
68 Pittsburgh Pennsylvania 300 431 302 971 −0,84% 55.4 sq mi 143.5 km2 5,469/sq mi 2,112/km2 40°26′N 79°58′W / 40.43°N 79.97°W / 40.43; -79.97 (Pittsburgh)
69 Greensboro North Carolina 298 263 299 035 −0,26% 129.6 sq mi 335.7 km2 2,307/sq mi 891/km2 36°05′N 79°49′W / 36.09°N 79.82°W / 36.09; -79.82 (Greensboro)
70 St. Louis[lower-alpha 11] Missouri 293 310 301 578 −2,74% 61.7 sq mi 159.8 km2 4,888/sq mi 1,887/km2 38°38′N 90°14′W / 38.63°N 90.24°W / 38.63; -90.24 (St. Louis)
71 Lincoln Nebraska 292 657 291 082 +0,54% 97.7 sq mi 253.0 km2 2,979/sq mi 1,150/km2 40°49′N 96°41′W / 40.81°N 96.68°W / 40.81; -96.68 (Lincoln)
72 Plano Texas 288 253 285 494 +0,97% 71.7 sq mi 185.7 km2 3,982/sq mi 1,537/km2 33°03′N 96°44′W / 33.05°N 96.74°W / 33.05; -96.74 (Plano)
73 Anchorage[lower-alpha 15] Alaska 288 121 291 247 −1,07% 1,706.8 sq mi 4,420.6 km2 171/sq mi 66/km2 61°10′N 149°17′W / 61.17°N 149.28°W / 61.17; -149.28 (Anchorage)
74 Durham North Carolina 285 527 283 506 +0,71% 112.8 sq mi 292.2 km2 2,513/sq mi 970/km2 35°59′N 78°54′W / 35.98°N 78.90°W / 35.98; -78.90 (Durham)
75 Jersey City New Jersey 283 927 292 449 −2,91% 14.7 sq mi 38.1 km2 19,894/sq mi 7,681/km2 40°43′N 74°04′W / 40.71°N 74.06°W / 40.71; -74.06 (Jersey City)
76 Chandler Arizona 279 458 275 987 +1,26% 65.3 sq mi 169.1 km2 4,226/sq mi 1,632/km2 33°17′N 111°51′W / 33.28°N 111.85°W / 33.28; -111.85 (Chandler)
77 Chula Vista California 277 220 275 487 +0,63% 49.6 sq mi 128.5 km2 5,554/sq mi 2,144/km2 32°37′N 117°01′W / 32.62°N 117.01°W / 32.62; -117.01 (Chula Vista)
78 Buffalo New York 276 807 278 349 −0,55% 40.4 sq mi 104.6 km2 6,890/sq mi 2,660/km2 42°53′N 78°51′W / 42.89°N 78.85°W / 42.89; -78.85 (Buffalo)
79 North Las Vegas Nevada 274 133 262 527 +4,42% 101.3 sq mi 262.4 km2 2,592/sq mi 1,001/km2 36°17′N 115°05′W / 36.28°N 115.09°W / 36.28; -115.09 (North Las Vegas)
80 Gilbert[lower-alpha 16] Arizona 273 136 267 918 +1,95% 68.6 sq mi 177.7 km2 3,906/sq mi 1,508/km2 33°19′N 111°44′W / 33.31°N 111.74°W / 33.31; -111.74 (Gilbert)
81 Madison Wisconsin 269 196 269 840 −0,24% 79.6 sq mi 206.2 km2 3,390/sq mi 1,310/km2 43°05′N 89°25′W / 43.08°N 89.42°W / 43.08; -89.42 (Madison)
82 Reno Nevada 268 851 264 165 +1,77% 108.8 sq mi 281.8 km2 2,428/sq mi 937/km2 39°32′N 119°50′W / 39.54°N 119.84°W / 39.54; -119.84 (Reno)
83 Toledo Ohio 268 508 270 871 −0,87% 80.5 sq mi 208.5 km2 3,365/sq mi 1,299/km2 41°40′N 83°35′W / 41.66°N 83.58°W / 41.66; -83.58 (Toledo)
84 Fort Wayne Indiana 265 974 263 886 +0,79% 110.7 sq mi 286.7 km2 2,384/sq mi 920/km2 41°05′N 85°08′W / 41.08°N 85.14°W / 41.08; -85.14 (Fort Wayne)
85 Lubbock Texas 260 993 257 141 +1,50% 134.6 sq mi 348.6 km2 1,910/sq mi 740/km2 33°34′N 101°53′W / 33.56°N 101.88°W / 33.56; -101.88 (Lubbock)
86 St. Petersburg Florida 258 201 258 308 −0,04% 61.8 sq mi 160.1 km2 4,180/sq mi 1,610/km2 27°46′N 82°38′W / 27.76°N 82.64°W / 27.76; -82.64 (St. Petersburg)
87 Laredo Texas 256 153 255 205 +0,37% 106.5 sq mi 275.8 km2 2,396/sq mi 925/km2 27°34′N 99°29′W / 27.56°N 99.48°W / 27.56; -99.48 (Laredo)
88 Irving Texas 254 198 256 684 −0,97% 67.0 sq mi 173.5 km2 3,831/sq mi 1,479/km2 32°51′N 96°58′W / 32.85°N 96.97°W / 32.85; -96.97 (Irving)
89 Chesapeake[lower-alpha 11] Virginia 251 269 249 422 +0,74% 338.5 sq mi 876.7 km2 737/sq mi 285/km2 36°40′N 76°18′W / 36.67°N 76.30°W / 36.67; -76.30 (Chesapeake)
90 Winston–Salem North Carolina 250 320 249 545 +0,31% 132.7 sq mi 343.7 km2 1,881/sq mi 726/km2 36°06′N 80°16′W / 36.10°N 80.26°W / 36.10; -80.26 (Winston-Salem)
91 Glendale Arizona 249 630 248 325 +0,53% 61.6 sq mi 159.5 km2 4,031/sq mi 1,556/km2 33°32′N 112°11′W / 33.53°N 112.18°W / 33.53; -112.18 (Glendale)
92 Scottsdale Arizona 242 753 241 361 +0,58% 184.0 sq mi 476.6 km2 1,312/sq mi 507/km2 33°41′N 111°52′W / 33.68°N 111.86°W / 33.68; -111.86 (Scottsdale)
93 Garland Texas 242 035 246 018 −1,62% 57.1 sq mi 147.9 km2 4,309/sq mi 1,664/km2 32°54′N 96°38′W / 32.90°N 96.63°W / 32.90; -96.63 (Garland)
94 Boise[lower-alpha 17] Idaho 237 446 235 684 +0,75% 84.0 sq mi 217.6 km2 2,806/sq mi 1,083/km2 43°36′N 116°14′W / 43.60°N 116.23°W / 43.60; -116.23 (Boise)
95 Norfolk[lower-alpha 11] Virginia 235 089 238 005 −1,23% 53.3 sq mi 138.0 km2 4,465/sq mi 1,724/km2 36°55′N 76°14′W / 36.92°N 76.24°W / 36.92; -76.24 (Norfolk)
96 Spokane Washington 229 071 228 989 +0,04% 68.8 sq mi 178.2 km2 3,328/sq mi 1,285/km2 47°40′N 117°26′W / 47.66°N 117.43°W / 47.66; -117.43 (Spokane)
97 Fremont California 227 514 230 504 −1,30% 78.3 sq mi 202.8 km2 2,944/sq mi 1,137/km2 37°29′N 121°56′W / 37.49°N 121.94°W / 37.49; -121.94 (Fremont)
98 Richmond[lower-alpha 11] Virginia 226 604 226 610 0,00% 59.9 sq mi 155.1 km2 3,783/sq mi 1,461/km2 37°32′N 77°28′W / 37.53°N 77.47°W / 37.53; -77.47 (Richmond)
99 Santa Clarita California 224 593 228 673 −1,78% 70.8 sq mi 183.4 km2 3,230/sq mi 1,250/km2 34°24′N 118°30′W / 34.40°N 118.50°W / 34.40; -118.50 (Santa Clarita)
100 San Bernardino California 222 203 222 101 +0,05% 62.1 sq mi 160.8 km2 3,577/sq mi 1,381/km2 34°08′N 117°17′W / 34.14°N 117.29°W / 34.14; -117.29 (San Bernardino)
101 Baton Rouge[lower-alpha 18] Louisiana 222 185 227 470 −2,32% 86.3 sq mi 223.5 km2 2,636/sq mi 1,018/km2 30°26′N 91°08′W / 30.44°N 91.13°W / 30.44; -91.13 (Baton Rouge)
102 Hialeah Florida 220 490 223 109 −1,17% 21.6 sq mi 55.9 km2 10,329/sq mi 3,988/km2 25°52′N 80°18′W / 25.86°N 80.30°W / 25.86; -80.30 (Hialeah)
103 Tacoma Washington 219 205 219 346 −0,06% 49.7 sq mi 128.7 km2 4,413/sq mi 1,704/km2 47°15′N 122°27′W / 47.25°N 122.45°W / 47.25; -122.45 (Tacoma)
104 Modesto California 218 771 218 464 +0,14% 43.0 sq mi 111.4 km2 5,081/sq mi 1,962/km2 37°38′N 121°00′W / 37.63°N 121.00°W / 37.63; -121.00 (Modesto)
105 Port St. Lucie Florida 217 523 204 851 +6,19% 119.2 sq mi 308.7 km2 1,719/sq mi 664/km2 27°17′N 80°23′W / 27.28°N 80.38°W / 27.28; -80.38 (Port St. Lucie)
106 Huntsville Alabama 216 963 215 006 +0,91% 218.1 sq mi 564.9 km2 986/sq mi 381/km2 34°41′N 86°40′W / 34.69°N 86.67°W / 34.69; -86.67 (Huntsville)
107 Des Moines Iowa 212 031 214 133 −0,98% 88.2 sq mi 228.4 km2 2,428/sq mi 937/km2 41°34′N 93°37′W / 41.57°N 93.61°W / 41.57; -93.61 (Des Moines)
108 Moreno Valley California 211 600 208 634 +1,42% 51.3 sq mi 132.9 km2 4,067/sq mi 1,570/km2 33°55′N 117°12′W / 33.92°N 117.20°W / 33.92; -117.20 (Moreno Valley)
109 Fontana California 210 761 208 393 +1,14% 43.1 sq mi 111.6 km2 4,835/sq mi 1,867/km2 34°06′N 117°28′W / 34.10°N 117.46°W / 34.10; -117.46 (Fontana)
110 Frisco Texas 210 719 200 509 +5,09% 68.6 sq mi 177.7 km2 2,923/sq mi 1,129/km2 33°09′N 96°49′W / 33.15°N 96.82°W / 33.15; -96.82 (Frisco)
111 Rochester New York 210 606 211 328 −0,34% 35.8 sq mi 92.7 km2 5,903/sq mi 2,279/km2 43°10′N 77°37′W / 43.16°N 77.61°W / 43.16; -77.61 (Rochester)
112 Yonkers New York 209 530 211 569 −0,96% 18.0 sq mi 46.6 km2 11,754/sq mi 4,538/km2 40°56′N 73°52′W / 40.94°N 73.86°W / 40.94; -73.86 (Yonkers)
113 Fayetteville North Carolina 208 778 208 501 +0,13% 148.3 sq mi 384.1 km2 1,406/sq mi 543/km2 35°05′N 78°58′W / 35.08°N 78.97°W / 35.08; -78.97 (Fayetteville)
114 Worcester Massachusetts 205 918 206 518 −0,29% 37.4 sq mi 96.9 km2 5,522/sq mi 2,132/km2 42°16′N 71°48′W / 42.26°N 71.80°W / 42.26; -71.80 (Worcester)
115 Columbus[lower-alpha 19] Georgia 205 617 206 922 −0,63% 216.5 sq mi 560.7 km2 956/sq mi 369/km2 32°31′N 84°52′W / 32.51°N 84.87°W / 32.51; -84.87 (Columbus)
116 Cape Coral Florida 204 510 194 016 +5,41% 106.0 sq mi 274.5 km2 1,830/sq mi 710/km2 26°38′N 81°59′W / 26.64°N 81.99°W / 26.64; -81.99 (Cape Coral)
117 McKinney Texas 202 690 195 308 +3,78% 67.0 sq mi 173.5 km2 2,915/sq mi 1,125/km2 33°11′N 96°40′W / 33.19°N 96.66°W / 33.19; -96.66 (McKinney)
118 Little Rock Arkansas 201 998 202 591 −0,29% 120.0 sq mi 310.8 km2 1,688/sq mi 652/km2 34°43′N 92°21′W / 34.72°N 92.35°W / 34.72; -92.35 (Little Rock)
119 Oxnard California 201 879 202 063 −0,09% 26.5 sq mi 68.6 km2 7,625/sq mi 2,944/km2 34°12′N 119°12′W / 34.20°N 119.20°W / 34.20; -119.20 (Oxnard)
120 Amarillo Texas 201 234 200 393 +0,42% 102.3 sq mi 265.0 km2 1,959/sq mi 756/km2 35°11′N 101°50′W / 35.19°N 101.83°W / 35.19; -101.83 (Amarillo)
121 Augusta[lower-alpha 20] Georgia 201 196 202 081 −0,44% 302.3 sq mi 783.0 km2 668/sq mi 258/km2 33°22′N 82°04′W / 33.36°N 82.07°W / 33.36; -82.07 (Augusta)
122 Salt Lake City Utah 200 478 199 723 +0,38% 110.3 sq mi 285.7 km2 1,811/sq mi 699/km2 40°46′N 111°56′W / 40.77°N 111.93°W / 40.77; -111.93 (Salt Lake City)
123 Montgomery Alabama 198 665 200 603 −0,97% 159.9 sq mi 414.1 km2 1,255/sq mi 485/km2 32°20′N 86°16′W / 32.34°N 86.26°W / 32.34; -86.26 (Montgomery)
124 Birmingham Alabama 197 575 200 733 −1,57% 147.0 sq mi 380.7 km2 1,366/sq mi 527/km2 33°31′N 86°47′W / 33.52°N 86.79°W / 33.52; -86.79 (Birmingham)
125 Grand Rapids Michigan 197 416 198 917 −0,75% 44.8 sq mi 116.0 km2 4,440/sq mi 1,710/km2 42°58′N 85°39′W / 42.96°N 85.65°W / 42.96; -85.65 (Grand Rapids)
126 Grand Prairie Texas 197 347 196 100 +0,64% 72.6 sq mi 188.0 km2 2,701/sq mi 1,043/km2 32°41′N 97°01′W / 32.68°N 97.02°W / 32.68; -97.02 (Grand Prairie)
127 Overland Park Kansas 197 106 197 238 −0,07% 75.2 sq mi 194.8 km2 2,623/sq mi 1,013/km2 38°53′N 94°41′W / 38.88°N 94.69°W / 38.88; -94.69 (Overland Park)
128 Tallahassee Florida 197 102 196 169 +0,48% 100.9 sq mi 261.3 km2 1,944/sq mi 751/km2 30°27′N 84°15′W / 30.45°N 84.25°W / 30.45; -84.25 (Tallahassee)
129 Huntington Beach California 196 652 198 711 −1,04% 27.0 sq mi 69.9 km2 7,360/sq mi 2,840/km2 33°41′N 118°00′W / 33.69°N 118.00°W / 33.69; -118.00 (Huntington Beach)
130 Sioux Falls South Dakota 196 528 192 517 +2,08% 79.1 sq mi 204.9 km2 2,434/sq mi 940/km2 43°32′N 96°44′W / 43.53°N 96.73°W / 43.53; -96.73 (Sioux Falls)
131 Peoria Arizona 194 917 190 985 +2,06% 176.1 sq mi 456.1 km2 1,085/sq mi 419/km2 33°47′N 112°18′W / 33.78°N 112.30°W / 33.78; -112.30 (Peoria)
132 Knoxville Tennessee 192 648 190 740 +1,00% 98.7 sq mi 255.6 km2 1,933/sq mi 746/km2 35°58′N 83°56′W / 35.97°N 83.94°W / 35.97; -83.94 (Knoxville)
133 Glendale California 192 366 196 543 −2,13% 30.5 sq mi 79.0 km2 6,444/sq mi 2,488/km2 34°11′N 118°14′W / 34.18°N 118.24°W / 34.18; -118.24 (Glendale)
134 Vancouver Washington 192 169 190 915 +0,66% 48.7 sq mi 126.1 km2 3,920/sq mi 1,510/km2 45°38′N 122°35′W / 45.63°N 122.59°W / 45.63; -122.59 (Vancouver)
135 Providence Rhode Island 189 692 190 934 −0,65% 18.4 sq mi 47.7 km2 10,377/sq mi 4,007/km2 41°49′N 71°25′W / 41.82°N 71.41°W / 41.82; -71.41 (Providence)
136 Akron Ohio 189 347 190 469 −0,59% 61.9 sq mi 160.3 km2 3,077/sq mi 1,188/km2 41°05′N 81°31′W / 41.08°N 81.52°W / 41.08; -81.52 (Akron)
137 Brownsville Texas 187 831 186 738 +0,59% 131.5 sq mi 340.6 km2 1,420/sq mi 550/km2 25°59′N 97°27′W / 25.99°N 97.45°W / 25.99; -97.45 (Brownsville)
138 Mobile Alabama 184 952 187 041 −1,12% 139.5 sq mi 361.3 km2 1,341/sq mi 518/km2 30°40′N 88°06′W / 30.66°N 88.10°W / 30.66; -88.10 (Mobile)
139 Newport News[lower-alpha 11] Virginia 184 587 186 247 −0,89% 69.0 sq mi 178.7 km2 2,699/sq mi 1,042/km2 37°04′N 76°31′W / 37.07°N 76.52°W / 37.07; -76.52 (Newport News)
140 Tempe Arizona 184 118 180 587 +1,96% 39.9 sq mi 103.3 km2 4,526/sq mi 1,747/km2 33°23′N 111°56′W / 33.38°N 111.93°W / 33.38; -111.93 (Tempe)
141 Shreveport Louisiana 184 021 187 593 −1,90% 107.8 sq mi 279.2 km2 1,740/sq mi 670/km2 32°28′N 93°47′W / 32.46°N 93.79°W / 32.46; -93.79 (Shreveport)
142 Chattanooga Tennessee 182 113 181 099 +0,56% 142.4 sq mi 368.8 km2 1,272/sq mi 491/km2 35°04′N 85°14′W / 35.06°N 85.24°W / 35.06; -85.24 (Chattanooga)
143 Fort Lauderdale Florida 181 668 182 760 −0,60% 34.6 sq mi 89.6 km2 5,282/sq mi 2,039/km2 26°08′N 80°08′W / 26.14°N 80.14°W / 26.14; -80.14 (Fort Lauderdale)
144 Aurora Illinois 179 266 180 542 −0,71% 45.0 sq mi 116.5 km2 4,012/sq mi 1,549/km2 41°46′N 88°17′W / 41.76°N 88.29°W / 41.76; -88.29 (Aurora)
145 Elk Grove California 178 997 176 124 +1,63% 42.0 sq mi 108.8 km2 4,193/sq mi 1,619/km2 38°25′N 121°23′W / 38.41°N 121.38°W / 38.41; -121.38 (Elk Grove)
146 Ontario California 177 963 175 265 +1,54% 50.0 sq mi 129.5 km2 3,505/sq mi 1,353/km2 34°02′N 117°36′W / 34.03°N 117.60°W / 34.03; -117.60 (Ontario)
147 Salem Oregon 177 723 175 535 +1,25% 48.8 sq mi 126.4 km2 3,597/sq mi 1,389/km2 44°55′N 123°01′W / 44.92°N 123.02°W / 44.92; -123.02 (Salem)
148 Cary North Carolina 176 987 174 721 +1,30% 59.2 sq mi 153.3 km2 2,951/sq mi 1,139/km2 35°47′N 78°49′W / 35.78°N 78.81°W / 35.78; -78.81 (Cary)
149 Santa Rosa California 176 938 178 127 −0,67% 42.5 sq mi 110.1 km2 4,191/sq mi 1,618/km2 38°26′N 122°42′W / 38.44°N 122.70°W / 38.44; -122.70 (Santa Rosa)
150 Rancho Cucamonga California 175 142 174 453 +0,39% 40.1 sq mi 103.9 km2 4,350/sq mi 1,680/km2 34°07′N 117°34′W / 34.12°N 117.56°W / 34.12; -117.56 (Rancho Cucamonga)
151 Eugene Oregon 175 096 176 654 −0,88% 44.2 sq mi 114.5 km2 3,997/sq mi 1,543/km2 44°03′N 123°07′W / 44.05°N 123.11°W / 44.05; -123.11 (Eugene)
152 Oceanside California 172 982 174 068 −0,62% 41.3 sq mi 107.0 km2 4,215/sq mi 1,627/km2 33°13′N 117°18′W / 33.22°N 117.30°W / 33.22; -117.30 (Oceanside)
153 Clarksville Tennessee 170 957 166 722 +2,54% 99.4 sq mi 257.4 km2 1,677/sq mi 647/km2 36°34′N 87°20′W / 36.56°N 87.34°W / 36.56; -87.34 (Clarksville)
154 Garden Grove California 170 488 171 949 −0,85% 18.0 sq mi 46.6 km2 9,553/sq mi 3,688/km2 33°46′N 117°58′W / 33.77°N 117.96°W / 33.77; -117.96 (Garden Grove)
155 Lancaster California 170 150 173 516 −1,94% 94.3 sq mi 244.2 km2 1,840/sq mi 710/km2 34°41′N 118°10′W / 34.69°N 118.17°W / 34.69; -118.17 (Lancaster)
156 Springfield Missouri 169 724 169 176 +0,32% 82.4 sq mi 213.4 km2 2,053/sq mi 793/km2 37°11′N 93°17′W / 37.19°N 93.29°W / 37.19; -93.29 (Springfield)
157 Pembroke Pines Florida 169 391 171 178 −1,04% 32.7 sq mi 84.7 km2 5,235/sq mi 2,021/km2 26°01′N 80°20′W / 26.02°N 80.34°W / 26.02; -80.34 (Pembroke Pines)
158 Fort Collins Colorado 168 538 169 810 −0,75% 57.2 sq mi 148.1 km2 2,969/sq mi 1,146/km2 40°32′N 105°04′W / 40.54°N 105.06°W / 40.54; -105.06 (Fort Collins)
159 Palmdale California 165 761 169 450 −2,18% 106.1 sq mi 274.8 km2 1,597/sq mi 617/km2 34°35′N 118°06′W / 34.59°N 118.10°W / 34.59; -118.10 (Palmdale)
160 Salinas California 162 791 163 542 −0,46% 23.5 sq mi 60.9 km2 6,959/sq mi 2,687/km2 36°41′N 121°38′W / 36.69°N 121.63°W / 36.69; -121.63 (Salinas)
161 Hayward California 159 827 162 954 −1,92% 45.8 sq mi 118.6 km2 3,558/sq mi 1,374/km2 37°37′N 122°06′W / 37.62°N 122.10°W / 37.62; -122.10 (Hayward)
162 Corona California 159 743 157 136 +1,66% 39.9 sq mi 103.3 km2 3,938/sq mi 1,520/km2 33°52′N 117°34′W / 33.86°N 117.56°W / 33.86; -117.56 (Corona)
163 Paterson New Jersey 157 794 159 732 −1,21% 8.4 sq mi 21.8 km2 19,016/sq mi 7,342/km2 40°55′N 74°10′W / 40.91°N 74.16°W / 40.91; -74.16 (Paterson)
164 Murfreesboro Tennessee 157 519 152 769 +3,11% 62.9 sq mi 162.9 km2 2,429/sq mi 938/km2 35°51′N 86°25′W / 35.85°N 86.41°W / 35.85; -86.41 (Murfreesboro)
165 Macon[lower-alpha 21] Georgia 156 762 157 346 −0,37% 249.4 sq mi 645.9 km2 631/sq mi 244/km2 32°48′N 83°41′W / 32.80°N 83.69°W / 32.80; -83.69 (Macon)
166 Lakewood Colorado 156 605 155 984 +0,40% 43.5 sq mi 112.7 km2 3,586/sq mi 1,385/km2 39°41′N 105°07′W / 39.69°N 105.11°W / 39.69; -105.11 (Lakewood)
167 Killeen Texas 156 261 153 095 +2,07% 54.8 sq mi 141.9 km2 2,794/sq mi 1,079/km2 31°04′N 97°44′W / 31.07°N 97.73°W / 31.07; -97.73 (Killeen)
168 Springfield Massachusetts 154 789 155 929 −0,73% 31.9 sq mi 82.6 km2 4,888/sq mi 1,887/km2 42°07′N 72°32′W / 42.11°N 72.54°W / 42.11; -72.54 (Springfield)
169 Alexandria[lower-alpha 11] Virginia 154 706 159 467 −2,99% 14.9 sq mi 38.6 km2 10,702/sq mi 4,132/km2 38°49′N 77°05′W / 38.82°N 77.08°W / 38.82; -77.08 (Alexandria)
170 Kansas City[lower-alpha 22] Kansas 154 545 156 607 −1,32% 124.7 sq mi 323.0 km2 1,256/sq mi 485/km2 39°07′N 94°44′W / 39.12°N 94.74°W / 39.12; -94.74 (Kansas City)
171 Sunnyvale California 152 258 155 805 −2,28% 22.1 sq mi 57.2 km2 7,050/sq mi 2,720/km2 37°23′N 122°01′W / 37.38°N 122.02°W / 37.38; -122.02 (Sunnyvale)
172 Hollywood Florida 152 131 153 067 −0,61% 27.3 sq mi 70.7 km2 5,607/sq mi 2,165/km2 26°02′N 80°10′W / 26.03°N 80.16°W / 26.03; -80.16 (Hollywood)
173 Roseville California 151 901 147 773 +2,79% 44.1 sq mi 114.2 km2 3,351/sq mi 1,294/km2 38°46′N 121°19′W / 38.76°N 121.31°W / 38.76; -121.31 (Roseville)
174 Charleston South Carolina 151 612 150 227 +0,92% 114.8 sq mi 297.3 km2 1,309/sq mi 505/km2 32°49′N 79°57′W / 32.81°N 79.95°W / 32.81; -79.95 (Charleston)
175 Escondido California 150 665 151 038 −0,25% 37.3 sq mi 96.6 km2 4,049/sq mi 1,563/km2 33°08′N 117°04′W / 33.13°N 117.07°W / 33.13; -117.07 (Escondido)
176 Joliet Illinois 150 372 150 362 +0,01% 64.5 sq mi 167.1 km2 2,331/sq mi 900/km2 41°31′N 88°08′W / 41.51°N 88.14°W / 41.51; -88.14 (Joliet)
177 Jackson Mississippi 149 761 153 701 −2,56% 111.7 sq mi 289.3 km2 1,376/sq mi 531/km2 32°19′N 90°13′W / 32.31°N 90.21°W / 32.31; -90.21 (Jackson)
178 Bellevue Washington 149 440 151 854 −1,59% 33.5 sq mi 86.8 km2 4,533/sq mi 1,750/km2 47°35′N 122°09′W / 47.59°N 122.15°W / 47.59; -122.15 (Bellevue)
179 Surprise Arizona 149 191 143 148 +4,22% 110.3 sq mi 285.7 km2 1,298/sq mi 501/km2 33°40′N 112°27′W / 33.67°N 112.45°W / 33.67; -112.45 (Surprise)
180 Naperville Illinois 149 104 149 540 −0,29% 39.1 sq mi 101.3 km2 3,825/sq mi 1,477/km2 41°44′N 88°10′W / 41.74°N 88.16°W / 41.74; -88.16 (Naperville)
181 Pasadena Texas 148 626 151 950 −2,19% 43.7 sq mi 113.2 km2 3,477/sq mi 1,342/km2 29°39′N 95°09′W / 29.65°N 95.15°W / 29.65; -95.15 (Pasadena)
182 Pomona California 148 338 151 713 −2,22% 23.0 sq mi 59.6 km2 6,596/sq mi 2,547/km2 34°03′N 117°46′W / 34.05°N 117.76°W / 34.05; -117.76 (Pomona)
183 Bridgeport Connecticut 148 333 148 654 −0,22% 16.1 sq mi 41.7 km2 9,233/sq mi 3,565/km2 41°11′N 73°11′W / 41.18°N 73.19°W / 41.18; -73.19 (Bridgeport)
184 Denton Texas 148 146 139 869 +5,92% 96.4 sq mi 249.7 km2 1,451/sq mi 560/km2 33°13′N 97°08′W / 33.21°N 97.14°W / 33.21; -97.14 (Denton)
185 Rockford Illinois 147 711 148 655 −0,64% 64.5 sq mi 167.1 km2 2,305/sq mi 890/km2 42°15′N 89°04′W / 42.25°N 89.06°W / 42.25; -89.06 (Rockford)
186 Mesquite Texas 147 691 150 108 −1,61% 48.5 sq mi 125.6 km2 3,095/sq mi 1,195/km2 32°46′N 96°35′W / 32.76°N 96.58°W / 32.76; -96.58 (Mesquite)
187 Savannah Georgia 147 088 147 780 −0,47% 106.8 sq mi 276.6 km2 1,384/sq mi 534/km2 32°00′N 81°09′W / 32.00°N 81.15°W / 32.00; -81.15 (Savannah)
188 Syracuse New York 146 103 148 620 −1,69% 25.1 sq mi 65.0 km2 5,921/sq mi 2,286/km2 43°02′N 76°08′W / 43.04°N 76.14°W / 43.04; -76.14 (Syracuse)
189 McAllen Texas 143 920 142 210 +1,20% 62.3 sq mi 161.4 km2 2,283/sq mi 881/km2 26°14′N 98°14′W / 26.23°N 98.24°W / 26.23; -98.24 (McAllen)
190 Torrance California 143 600 147 067 −2,36% 20.5 sq mi 53.1 km2 7,174/sq mi 2,770/km2 33°50′N 118°20′W / 33.83°N 118.34°W / 33.83; -118.34 (Torrance)
191 Olathe Kansas 143 014 141 290 +1,22% 61.9 sq mi 160.3 km2 2,283/sq mi 881/km2 38°53′N 94°49′W / 38.88°N 94.81°W / 38.88; -94.81 (Olathe)
192 Visalia California 142 978 141 384 +1,13% 37.9 sq mi 98.2 km2 3,730/sq mi 1,440/km2 36°19′N 119°19′W / 36.32°N 119.32°W / 36.32; -119.32 (Visalia)
193 Thornton Colorado 142 610 141 867 +0,52% 35.9 sq mi 93.0 km2 3,952/sq mi 1,526/km2 39°55′N 104°56′W / 39.91°N 104.94°W / 39.91; -104.94 (Thornton)
194 Fullerton California 141 874 143 617 −1,21% 22.4 sq mi 58.0 km2 6,411/sq mi 2,475/km2 33°53′N 117°55′W / 33.88°N 117.92°W / 33.88; -117.92 (Fullerton)
195 Gainesville Florida 140 398 141 085 −0,49% 63.2 sq mi 163.7 km2 2,232/sq mi 862/km2 29°40′N 82°20′W / 29.67°N 82.34°W / 29.67; -82.34 (Gainesville)
196 Waco Texas 139 594 138 486 +0,80% 88.7 sq mi 229.7 km2 1,561/sq mi 603/km2 31°34′N 97°11′W / 31.56°N 97.18°W / 31.56; -97.18 (Waco)
197 West Valley City Utah 139 110 140 230 −0,80% 35.8 sq mi 92.7 km2 3,917/sq mi 1,512/km2 40°41′N 112°01′W / 40.68°N 112.01°W / 40.68; -112.01 (West Valley City)
198 Warren Michigan 138 130 139 387 −0,90% 34.4 sq mi 89.1 km2 4,052/sq mi 1,564/km2 42°29′N 83°01′W / 42.49°N 83.02°W / 42.49; -83.02 (Warren)
199 Lakewood New Jersey 138 070 135 158 +2,15% 24.7 sq mi 64.0 km2 5,472/sq mi 2,113/km2 40°05′N 74°13′W / 40.08°N 74.21°W / 40.08; -74.21 (Lakewood)
200 Hampton[lower-alpha 11] Virginia 137 746 137 148 +0,44% 51.5 sq mi 133.4 km2 2,663/sq mi 1,028/km2 37°02′N 76°17′W / 37.04°N 76.29°W / 37.04; -76.29 (Hampton)
201 Dayton Ohio 137 571 137 644 −0,05% 55.8 sq mi 144.5 km2 2,467/sq mi 953/km2 39°46′N 84°11′W / 39.77°N 84.19°W / 39.77; -84.19 (Dayton)
202 Columbia South Carolina 137 541 136 632 +0,67% 136.8 sq mi 354.3 km2 999/sq mi 386/km2 34°01′N 80°53′W / 34.02°N 80.89°W / 34.02; -80.89 (Columbia)
203 Orange California 137 264 139 911 −1,89% 25.7 sq mi 66.6 km2 5,444/sq mi 2,102/km2 33°47′N 117°52′W / 33.78°N 117.86°W / 33.78; -117.86 (Orange)
204 Cedar Rapids Iowa 136 467 137 710 −0,90% 72.1 sq mi 186.7 km2 1,910/sq mi 740/km2 41°58′N 91°40′W / 41.96°N 91.67°W / 41.96; -91.67 (Cedar Rapids)
205 Stamford Connecticut 136 309 135 470 +0,62% 37.6 sq mi 97.4 km2 3,603/sq mi 1,391/km2 41°04′N 73°32′W / 41.07°N 73.54°W / 41.07; -73.54 (Stamford)
206 Victorville California 135 950 134 810 +0,85% 73.7 sq mi 190.9 km2 1,829/sq mi 706/km2 34°31′N 117°21′W / 34.52°N 117.35°W / 34.52; -117.35 (Victorville)
207 Pasadena California 135 732 138 699 −2,14% 23.0 sq mi 59.6 km2 6,030/sq mi 2,330/km2 34°10′N 118°08′W / 34.16°N 118.13°W / 34.16; -118.13 (Pasadena)
208 Elizabeth New Jersey 135 407 137 298 −1,38% 12.3 sq mi 31.9 km2 11,162/sq mi 4,310/km2 40°40′N 74°11′W / 40.66°N 74.19°W / 40.66; -74.19 (Elizabeth)
209 New Haven Connecticut 135 081 134 023 +0,79% 18.7 sq mi 48.4 km2 7,167/sq mi 2,767/km2 41°19′N 72°55′W / 41.31°N 72.92°W / 41.31; -72.92 (New Haven)
210 Miramar Florida 135 077 134 721 +0,26% 28.9 sq mi 74.9 km2 4,662/sq mi 1,800/km2 25°58′N 80°20′W / 25.97°N 80.33°W / 25.97; -80.33 (Miramar)
211 Kent Washington 134 835 136 588 −1,28% 33.8 sq mi 87.5 km2 4,041/sq mi 1,560/km2 47°23′N 122°13′W / 47.38°N 122.21°W / 47.38; -122.21 (Kent)
212 Sterling Heights Michigan 133 269 134 346 −0,80% 36.4 sq mi 94.3 km2 3,691/sq mi 1,425/km2 42°35′N 83°02′W / 42.58°N 83.03°W / 42.58; -83.03 (Sterling Heights)
213 Carrollton Texas 133 251 133 434 −0,14% 36.7 sq mi 95.1 km2 3,636/sq mi 1,404/km2 32°59′N 96°53′W / 32.98°N 96.89°W / 32.98; -96.89 (Carrollton)
214 Coral Springs Florida 132 822 134 394 −1,17% 22.9 sq mi 59.3 km2 5,869/sq mi 2,266/km2 26°16′N 80°15′W / 26.27°N 80.25°W / 26.27; -80.25 (Coral Springs)
215 Midland Texas 131 325 132 524 −0,90% 75.5 sq mi 195.5 km2 1,755/sq mi 678/km2 32°01′N 102°07′W / 32.02°N 102.11°W / 32.02; -102.11 (Midland)
216 Norman Oklahoma 128 097 128 026 +0,06% 178.8 sq mi 463.1 km2 716/sq mi 276/km2 35°14′N 97°20′W / 35.24°N 97.34°W / 35.24; -97.34 (Norman)
217 Athens[lower-alpha 23] Georgia 127 358 127 315 +0,03% 116.3 sq mi 301.2 km2 1,095/sq mi 423/km2 33°56′N 83°22′W / 33.94°N 83.37°W / 33.94; -83.37 (Athens)
218 Santa Clara California 127 151 127 647 −0,39% 18.3 sq mi 47.4 km2 6,975/sq mi 2,693/km2 37°22′N 121°58′W / 37.36°N 121.96°W / 37.36; -121.96 (Santa Clara)
219 Columbia Missouri 126 853 126 254 +0,47% 66.5 sq mi 172.2 km2 1,899/sq mi 733/km2 38°57′N 92°19′W / 38.95°N 92.32°W / 38.95; -92.32 (Columbia)
220 Fargo North Dakota 126 748 125 990 +0,60% 49.8 sq mi 129.0 km2 2,530/sq mi 980/km2 46°52′N 96°49′W / 46.86°N 96.82°W / 46.86; -96.82 (Fargo)
221 Pearland Texas 125 990 125 828 +0,13% 48.7 sq mi 126.1 km2 2,584/sq mi 998/km2 29°33′N 95°19′W / 29.55°N 95.32°W / 29.55; -95.32 (Pearland)
222 Simi Valley California 125 975 126 356 −0,30% 41.5 sq mi 107.5 km2 3,045/sq mi 1,176/km2 34°16′N 118°44′W / 34.26°N 118.74°W / 34.26; -118.74 (Simi Valley)
223 Meridian Idaho 125 963 117 635 +7,08% 35.1 sq mi 90.9 km2 3,351/sq mi 1,294/km2 43°37′N 116°23′W / 43.61°N 116.39°W / 43.61; -116.39 (Meridian)
Topeka Kansas 125 963 126 587 −0,49% 61.4 sq mi 159.0 km2 2,062/sq mi 796/km2 39°02′N 95°41′W / 39.03°N 95.69°W / 39.03; -95.69 (Topeka)
225 Allentown Pennsylvania 125 944 125 845 +0,08% 17.6 sq mi 45.6 km2 7,150/sq mi 2,760/km2 40°35′N 75°28′W / 40.59°N 75.47°W / 40.59; -75.47 (Allentown)
226 Thousand Oaks California 125 754 126 966 −0,95% 55.3 sq mi 143.2 km2 2,296/sq mi 886/km2 34°11′N 118°52′W / 34.19°N 118.87°W / 34.19; -118.87 (Thousand Oaks)
227 Abilene Texas 125 070 125 182 −0,09% 106.7 sq mi 276.4 km2 1,173/sq mi 453/km2 32°27′N 99°44′W / 32.45°N 99.73°W / 32.45; -99.73 (Abilene)
228 Vallejo California 124 886 126 090 −0,95% 30.4 sq mi 78.7 km2 4,148/sq mi 1,602/km2 38°06′N 122°16′W / 38.10°N 122.26°W / 38.10; -122.26 (Vallejo)
229 Concord California 124 074 125 410 −1,07% 30.6 sq mi 79.3 km2 4,098/sq mi 1,582/km2 37°58′N 122°00′W / 37.97°N 122.00°W / 37.97; -122.00 (Concord)
230 Round Rock Texas 123 876 119 468 +3,69% 37.6 sq mi 97.4 km2 3,177/sq mi 1,227/km2 30°31′N 97°40′W / 30.52°N 97.66°W / 30.52; -97.66 (Round Rock)
231 Arvada Colorado 123 436 124 402 −0,78% 38.9 sq mi 100.8 km2 3,198/sq mi 1,235/km2 39°50′N 105°09′W / 39.83°N 105.15°W / 39.83; -105.15 (Arvada)
232 Clovis California 122 989 120 124 +2,39% 25.4 sq mi 65.8 km2 4,729/sq mi 1,826/km2 36°49′N 119°41′W / 36.82°N 119.68°W / 36.82; -119.68 (Clovis)
233 Palm Bay Florida 122 942 119 760 +2,66% 86.4 sq mi 223.8 km2 1,386/sq mi 535/km2 27°59′N 80°40′W / 27.98°N 80.66°W / 27.98; -80.66 (Palm Bay)
234 Independence Missouri 122 088 123 011 −0,75% 78.0 sq mi 202.0 km2 1,577/sq mi 609/km2 39°05′N 94°21′W / 39.08°N 94.35°W / 39.08; -94.35 (Independence)
235 Lafayette[lower-alpha 24] Louisiana 121 771 121 374 +0,33% 55.8 sq mi 144.5 km2 2,175/sq mi 840/km2 30°12′N 92°01′W / 30.20°N 92.02°W / 30.20; -92.02 (Lafayette)
236 Ann Arbor Michigan 121 536 123 851 −1,87% 28.2 sq mi 73.0 km2 4,392/sq mi 1,696/km2 42°16′N 83°44′W / 42.27°N 83.73°W / 42.27; -83.73 (Ann Arbor)
237 Rochester Minnesota 121 465 121 395 +0,06% 55.5 sq mi 143.7 km2 2,187/sq mi 844/km2 44°01′N 92°28′W / 44.01°N 92.47°W / 44.01; -92.47 (Rochester)
238 Hartford Connecticut 120 576 121 054 −0,39% 17.4 sq mi 45.1 km2 6,957/sq mi 2,686/km2 41°46′N 72°41′W / 41.76°N 72.68°W / 41.76; -72.68 (Hartford)
239 College Station Texas 120 019 120 511 −0,41% 51.2 sq mi 132.6 km2 2,354/sq mi 909/km2 30°35′N 96°17′W / 30.58°N 96.29°W / 30.58; -96.29 (College Station)
240 Fairfield California 119 705 119 881 −0,15% 41.6 sq mi 107.7 km2 2,882/sq mi 1,113/km2 38°15′N 122°02′W / 38.25°N 122.03°W / 38.25; -122.03 (Fairfield)
241 Wilmington North Carolina 117 643 115 451 +1,90% 51.4 sq mi 133.1 km2 2,246/sq mi 867/km2 34°12′N 77°53′W / 34.20°N 77.88°W / 34.20; -77.88 (Wilmington)
242 North Charleston South Carolina 117 472 114 852 +2,28% 77.6 sq mi 201.0 km2 1,480/sq mi 570/km2 32°55′N 80°04′W / 32.91°N 80.06°W / 32.91; -80.06 (North Charleston)
243 Billings Montana 117 445 117 116 +0,28% 44.8 sq mi 116.0 km2 2,614/sq mi 1,009/km2 45°47′N 108°32′W / 45.78°N 108.54°W / 45.78; -108.54 (Billings)
244 West Palm Beach Florida 117 286 117 415 −0,11% 53.8 sq mi 139.3 km2 2,182/sq mi 842/km2 26°44′N 80°07′W / 26.74°N 80.12°W / 26.74; -80.12 (West Palm Beach)
245 Berkeley California 117 145 124 321 −5,77% 10.4 sq mi 26.9 km2 11,954/sq mi 4,615/km2 37°52′N 122°17′W / 37.86°N 122.29°W / 37.86; -122.29 (Berkeley)
246 Cambridge Massachusetts 117 090 118 403 −1,11% 6.4 sq mi 16.6 km2 18,500/sq mi 7,100/km2 42°22′N 71°07′W / 42.37°N 71.11°W / 42.37; -71.11 (Cambridge)
247 Clearwater Florida 116 674 117 292 −0,53% 26.1 sq mi 67.6 km2 4,494/sq mi 1,735/km2 27°58′N 82°46′W / 27.97°N 82.76°W / 27.97; -82.76 (Clearwater)
248 West Jordan Utah 116 541 116 961 −0,36% 32.3 sq mi 83.7 km2 3,621/sq mi 1,398/km2 40°36′N 112°00′W / 40.60°N 112.00°W / 40.60; -112.00 (West Jordan)
249 Evansville Indiana 116 486 117 298 −0,69% 47.4 sq mi 122.8 km2 2,475/sq mi 956/km2 37°59′N 87°32′W / 37.98°N 87.53°W / 37.98; -87.53 (Evansville)
250 Richardson Texas 116 382 119 469 −2,58% 28.6 sq mi 74.1 km2 4,177/sq mi 1,613/km2 32°58′N 96°42′W / 32.97°N 96.70°W / 32.97; -96.70 (Richardson)
251 Broken Arrow Oklahoma 116 330 113 540 +2,46% 63.0 sq mi 163.2 km2 1,802/sq mi 696/km2 36°02′N 95°47′W / 36.03°N 95.78°W / 36.03; -95.78 (Broken Arrow)
252 Richmond California 115 639 116 448 −0,69% 30.1 sq mi 78.0 km2 3,869/sq mi 1,494/km2 37°57′N 122°22′W / 37.95°N 122.36°W / 37.95; -122.36 (Richmond)
253 League City Texas 115 595 114 392 +1,05% 51.3 sq mi 132.9 km2 2,230/sq mi 860/km2 29°29′N 95°06′W / 29.49°N 95.10°W / 29.49; -95.10 (League City)
254 Manchester New Hampshire 115 462 115 644 −0,16% 33.1 sq mi 85.7 km2 3,494/sq mi 1,349/km2 42°59′N 71°26′W / 42.98°N 71.44°W / 42.98; -71.44 (Manchester)
255 Lakeland Florida 115 425 112 641 +2,47% 66.2 sq mi 171.5 km2 1,702/sq mi 657/km2 28°03′N 81°57′W / 28.05°N 81.95°W / 28.05; -81.95 (Lakeland)
256 Carlsbad California 115 302 114 746 +0,48% 37.8 sq mi 97.9 km2 3,036/sq mi 1,172/km2 33°07′N 117°17′W / 33.12°N 117.28°W / 33.12; -117.28 (Carlsbad)
257 Antioch California 114 794 115 291 −0,43% 29.2 sq mi 75.6 km2 3,948/sq mi 1,524/km2 37°58′N 121°47′W / 37.97°N 121.79°W / 37.97; -121.79 (Antioch)
258 Westminster Colorado 114 561 116 317 −1,51% 31.6 sq mi 81.8 km2 3,681/sq mi 1,421/km2 39°53′N 105°04′W / 39.88°N 105.06°W / 39.88; -105.06 (Westminster)
259 High Point North Carolina 114 086 114 059 +0,02% 56.4 sq mi 146.1 km2 2,022/sq mi 781/km2 35°59′N 79°59′W / 35.99°N 79.99°W / 35.99; -79.99 (High Point)
260 Provo Utah 114 084 115 162 −0,94% 41.7 sq mi 108.0 km2 2,762/sq mi 1,066/km2 40°14′N 111°38′W / 40.24°N 111.64°W / 40.24; -111.64 (Provo)
261 Lowell Massachusetts 113 994 115 554 −1,35% 13.6 sq mi 35.2 km2 8,497/sq mi 3,281/km2 42°38′N 71°19′W / 42.63°N 71.32°W / 42.63; -71.32 (Lowell)
262 Elgin Illinois 113 911 114 797 −0,77% 38.0 sq mi 98.4 km2 3,021/sq mi 1,166/km2 42°02′N 88°19′W / 42.03°N 88.32°W / 42.03; -88.32 (Elgin)
263 Waterbury Connecticut 113 811 114 403 −0,52% 28.5 sq mi 73.8 km2 4,014/sq mi 1,550/km2 41°33′N 73°02′W / 41.55°N 73.03°W / 41.55; -73.03 (Waterbury)
264 Springfield Illinois 113 394 114 394 −0,87% 61.1 sq mi 158.2 km2 1,872/sq mi 723/km2 39°47′N 89°38′W / 39.79°N 89.64°W / 39.79; -89.64 (Springfield)
265 Gresham Oregon 113 103 114 247 −1,00% 23.5 sq mi 60.9 km2 4,862/sq mi 1,877/km2 45°30′N 122°26′W / 45.50°N 122.44°W / 45.50; -122.44 (Gresham)
266 Murrieta California 112 991 110 949 +1,84% 33.6 sq mi 87.0 km2 3,302/sq mi 1,275/km2 33°34′N 117°11′W / 33.57°N 117.19°W / 33.57; -117.19 (Murrieta)
267 Lewisville Texas 112 944 111 822 +1,00% 37.0 sq mi 95.8 km2 3,022/sq mi 1,167/km2 33°02′N 96°59′W / 33.04°N 96.98°W / 33.04; -96.98 (Lewisville)
268 Las Cruces New Mexico 112 914 111 385 +1,37% 76.9 sq mi 199.2 km2 1,448/sq mi 559/km2 32°19′N 106°47′W / 32.32°N 106.78°W / 32.32; -106.78 (Las Cruces)
269 Lansing Michigan 112 684 112 644 +0,04% 39.1 sq mi 101.3 km2 2,881/sq mi 1,112/km2 42°43′N 84°33′W / 42.71°N 84.55°W / 42.71; -84.55 (Lansing)
270 Beaumont Texas 112 556 115 282 −2,36% 82.5 sq mi 213.7 km2 1,397/sq mi 539/km2 30°05′N 94°08′W / 30.08°N 94.14°W / 30.08; -94.14 (Beaumont)
271 Odessa Texas 112 483 114 428 −1,70% 51.1 sq mi 132.3 km2 2,239/sq mi 864/km2 31°53′N 102°20′W / 31.88°N 102.34°W / 31.88; -102.34 (Odessa)
272 Pueblo Colorado 112 368 111 876 +0,44% 55.4 sq mi 143.5 km2 2,019/sq mi 780/km2 38°16′N 104°37′W / 38.26°N 104.61°W / 38.26; -104.61 (Pueblo)
273 Peoria Illinois 111 666 113 150 −1,31% 48.0 sq mi 124.3 km2 2,357/sq mi 910/km2 40°45′N 89°37′W / 40.75°N 89.61°W / 40.75; -89.61 (Peoria)
274 Downey California 111 645 114 355 −2,37% 12.4 sq mi 32.1 km2 9,222/sq mi 3,561/km2 33°56′N 118°08′W / 33.93°N 118.13°W / 33.93; -118.13 (Downey)
275 Pompano Beach Florida 111 348 112 046 −0,62% 24.0 sq mi 62.2 km2 4,669/sq mi 1,803/km2 26°14′N 80°08′W / 26.24°N 80.13°W / 26.24; -80.13 (Pompano Beach)
276 Miami Gardens Florida 110 867 111 640 −0,69% 18.2 sq mi 47.1 km2 6,134/sq mi 2,368/km2 25°56′N 80°14′W / 25.94°N 80.24°W / 25.94; -80.24 (Miami Gardens)
277 Temecula California 110 846 110 003 +0,77% 37.3 sq mi 96.6 km2 2,949/sq mi 1,139/km2 33°29′N 117°08′W / 33.49°N 117.13°W / 33.49; -117.13 (Temecula)
278 Everett Washington 110 812 110 629 +0,17% 33.2 sq mi 86.0 km2 3,332/sq mi 1,286/km2 47°57′N 122°11′W / 47.95°N 122.19°W / 47.95; -122.19 (Everett)
279 Costa Mesa California 110 750 111 918 −1,04% 15.8 sq mi 40.9 km2 7,083/sq mi 2,735/km2 33°40′N 117°55′W / 33.66°N 117.91°W / 33.66; -117.91 (Costa Mesa)
280 Ventura[lower-alpha 25] California 109 925 110 763 −0,76% 21.9 sq mi 56.7 km2 5,058/sq mi 1,953/km2 34°16′N 119°15′W / 34.26°N 119.25°W / 34.26; -119.25 (Ventura)
281 Sparks Nevada 109 796 108 445 +1,25% 36.4 sq mi 94.3 km2 2,979/sq mi 1,150/km2 39°33′N 119°44′W / 39.55°N 119.73°W / 39.55; -119.73 (Sparks)
282 Santa Maria California 109 711 109 707 0,00% 22.8 sq mi 59.1 km2 4,812/sq mi 1,858/km2 34°56′N 120°26′W / 34.93°N 120.44°W / 34.93; -120.44 (Santa Maria)
283 Sugar Land Texas 109 373 111 026 −1,49% 40.5 sq mi 104.9 km2 2,741/sq mi 1,058/km2 29°35′N 95°37′W / 29.59°N 95.61°W / 29.59; -95.61 (Sugar Land)
284 Greeley Colorado 109 323 108 795 +0,49% 48.9 sq mi 126.7 km2 2,225/sq mi 859/km2 40°25′N 104°46′W / 40.41°N 104.76°W / 40.41; -104.76 (Greeley)
285 South Fulton Georgia 108 575 107 436 +1,06% 85.2 sq mi 220.7 km2 1,261/sq mi 487/km2 33°35′N 84°40′W / 33.59°N 84.67°W / 33.59; -84.67 (South Fulton)
286 Dearborn Michigan 108 420 109 976 −1,41% 24.2 sq mi 62.7 km2 4,544/sq mi 1,754/km2 42°19′N 83°13′W / 42.31°N 83.21°W / 42.31; -83.21 (Dearborn)
287 Concord North Carolina 107 697 105 240 +2,33% 63.5 sq mi 164.5 km2 1,657/sq mi 640/km2 35°24′N 80°36′W / 35.40°N 80.60°W / 35.40; -80.60 (Concord)
288 Edison New Jersey 107 626 107 588 +0,04% 30.1 sq mi 78.0 km2 3,574/sq mi 1,380/km2 40°31′N 74°25′W / 40.52°N 74.41°W / 40.52; -74.41 (Edison)
289 Tyler Texas 107 192 105 995 +1,13% 57.5 sq mi 148.9 km2 1,843/sq mi 712/km2 32°19′N 95°18′W / 32.31°N 95.30°W / 32.31; -95.30 (Tyler)
290 Sandy Springs Georgia 107 180 108 080 −0,83% 37.7 sq mi 97.6 km2 2,867/sq mi 1,107/km2 33°56′N 84°22′W / 33.93°N 84.36°W / 33.93; -84.36 (Sandy Springs)
291 West Covina California 107 017 109 501 −2,27% 16.0 sq mi 41.4 km2 6,844/sq mi 2,642/km2 34°03′N 117°54′W / 34.05°N 117.90°W / 34.05; -117.90 (West Covina)
292 Green Bay Wisconsin 107 015 107 395 −0,35% 45.5 sq mi 117.8 km2 2,360/sq mi 910/km2 44°31′N 87°59′W / 44.52°N 87.98°W / 44.52; -87.98 (Green Bay)
293 Centennial Colorado 106 966 108 418 −1,34% 29.7 sq mi 76.9 km2 3,650/sq mi 1,410/km2 39°35′N 104°52′W / 39.59°N 104.86°W / 39.59; -104.86 (Centennial)
294 Jurupa Valley California 106 941 105 053 +1,80% 42.9 sq mi 111.1 km2 2,449/sq mi 946/km2 34°00′N 117°28′W / 34.00°N 117.46°W / 34.00; -117.46 (Jurupa Valley)
295 El Monte California 106 907 109 450 −2,32% 9.6 sq mi 24.9 km2 11,401/sq mi 4,402/km2 34°04′N 118°01′W / 34.07°N 118.02°W / 34.07; -118.02 (El Monte)
296 Allen Texas 106 874 104 627 +2,15% 26.4 sq mi 68.4 km2 3,963/sq mi 1,530/km2 33°05′N 96°40′W / 33.09°N 96.66°W / 33.09; -96.66 (Allen)
297 Hillsboro Oregon 106 633 106 447 +0,17% 25.7 sq mi 66.6 km2 4,142/sq mi 1,599/km2 45°31′N 122°56′W / 45.52°N 122.93°W / 45.52; -122.93 (Hillsboro)
298 Menifee California 106 401 102 527 +3,78% 46.5 sq mi 120.4 km2 2,205/sq mi 851/km2 33°41′N 117°11′W / 33.69°N 117.19°W / 33.69; -117.19 (Menifee)
299 Nampa Idaho 106 186 100 200 +5,97% 33.5 sq mi 86.8 km2 2,991/sq mi 1,155/km2 43°34′N 116°34′W / 43.57°N 116.56°W / 43.57; -116.56 (Nampa)
300 Spokane Valley Washington 105 905 102 976 +2,84% 37.7 sq mi 97.6 km2 2,731/sq mi 1,054/km2 47°40′N 117°14′W / 47.67°N 117.23°W / 47.67; -117.23 (Spokane Valley)
301 Rio Rancho New Mexico 105 834 104 046 +1,72% 103.4 sq mi 267.8 km2 1,006/sq mi 388/km2 35°17′N 106°40′W / 35.29°N 106.67°W / 35.29; -106.67 (Rio Rancho)
302 Brockton Massachusetts 105 446 105 643 −0,19% 21.3 sq mi 55.2 km2 4,960/sq mi 1,920/km2 42°05′N 71°01′W / 42.08°N 71.02°W / 42.08; -71.02 (Brockton)
303 El Cajon California 105 432 106 215 −0,74% 14.5 sq mi 37.6 km2 7,325/sq mi 2,828/km2 32°48′N 116°58′W / 32.80°N 116.96°W / 32.80; -116.96 (El Cajon)
304 Burbank California 105 401 107 337 −1,80% 17.3 sq mi 44.8 km2 6,204/sq mi 2,395/km2 34°11′N 118°19′W / 34.19°N 118.32°W / 34.19; -118.32 (Burbank)
305 Inglewood California 105 181 107 762 −2,40% 9.1 sq mi 23.6 km2 11,842/sq mi 4,572/km2 33°57′N 118°20′W / 33.95°N 118.34°W / 33.95; -118.34 (Inglewood)
306 Renton Washington 105 179 106 785 −1,50% 23.5 sq mi 60.9 km2 4,544/sq mi 1,754/km2 47°28′N 122°11′W / 47.47°N 122.19°W / 47.47; -122.19 (Renton)
307 Davie Florida 104 882 105 691 −0,77% 34.9 sq mi 90.4 km2 3,028/sq mi 1,169/km2 26°04′N 80°17′W / 26.07°N 80.28°W / 26.07; -80.28 (Davie)
308 Rialto California 104 394 104 026 +0,35% 24.1 sq mi 62.4 km2 4,316/sq mi 1,666/km2 34°07′N 117°23′W / 34.11°N 117.38°W / 34.11; -117.38 (Rialto)
309 Boulder Colorado 104 175 108 250 −3,76% 26.3 sq mi 68.1 km2 4,116/sq mi 1,589/km2 40°01′N 105°15′W / 40.02°N 105.25°W / 40.02; -105.25 (Boulder)
310 South Bend Indiana 103 353 103 453 −0,10% 42.0 sq mi 108.8 km2 2,463/sq mi 951/km2 41°40′N 86°16′W / 41.67°N 86.26°W / 41.67; -86.26 (South Bend)
311 Woodbridge New Jersey 103 212 103 639 −0,41% 23.3 sq mi 60.3 km2 4,448/sq mi 1,717/km2 40°34′N 74°17′W / 40.56°N 74.28°W / 40.56; -74.28 (Woodbridge)
312 Vacaville California 103 078 102 386 +0,68% 29.9 sq mi 77.4 km2 3,424/sq mi 1,322/km2 38°21′N 121°58′W / 38.35°N 121.97°W / 38.35; -121.97 (Vacaville)
313 Wichita Falls Texas 102 988 102 316 +0,66% 72.0 sq mi 186.5 km2 1,421/sq mi 549/km2 33°54′N 98°31′W / 33.90°N 98.52°W / 33.90; -98.52 (Wichita Falls)
314 Lee's Summit Missouri 102 781 101 108 +1,65% 63.9 sq mi 165.5 km2 1,582/sq mi 611/km2 38°55′N 94°22′W / 38.92°N 94.37°W / 38.92; -94.37 (Lee's Summit)
315 Edinburg Texas 102 483 100 243 +2,23% 44.7 sq mi 115.8 km2 2,243/sq mi 866/km2 26°18′N 98°10′W / 26.30°N 98.16°W / 26.30; -98.16 (Edinburg)
316 Chico California 102 338 101 475 +0,85% 34.1 sq mi 88.3 km2 2,976/sq mi 1,149/km2 39°44′N 121°50′W / 39.74°N 121.83°W / 39.74; -121.83 (Chico)
317 San Mateo California 102 200 105 661 −3,28% 12.1 sq mi 31.3 km2 8,732/sq mi 3,371/km2 37°34′N 122°19′W / 37.56°N 122.31°W / 37.56; -122.31 (San Mateo)
318 Bend Oregon 102 059 99 178 +2,90% 33.6 sq mi 87.0 km2 2,952/sq mi 1,140/km2 44°18′N 121°11′W / 44.30°N 121.18°W / 44.30; -121.18 (Bend)
319 Goodyear Arizona 101 733 95 294 +6,76% 191.3 sq mi 495.5 km2 498/sq mi 192/km2 33°27′N 112°22′W / 33.45°N 112.36°W / 33.45; -112.36 (Goodyear)
320 Buckeye Arizona 101 315 91 502 +10,72% 393.0 sq mi 1,017.9 km2 233/sq mi 90/km2 33°22′N 112°35′W / 33.37°N 112.59°W / 33.37; -112.59 (Buckeye)
321 Daly City California 101 243 104 901 −3,49% 7.6 sq mi 19.7 km2 13,803/sq mi 5,329/km2 37°42′N 122°28′W / 37.70°N 122.46°W / 37.70; -122.46 (Daly City)
322 Fishers Indiana 101 171 98 977 +2,22% 35.6 sq mi 92.2 km2 2,780/sq mi 1,070/km2 39°58′N 86°01′W / 39.96°N 86.01°W / 39.96; -86.01 (Fishers)
323 Quincy Massachusetts 101 119 101 636 −0,51% 16.6 sq mi 43.0 km2 6,123/sq mi 2,364/km2 42°15′N 71°00′W / 42.25°N 71.00°W / 42.25; -71.00 (Quincy)
324 Davenport Iowa 101 009 101 724 −0,70% 63.8 sq mi 165.2 km2 1,594/sq mi 615/km2 41°33′N 90°36′W / 41.55°N 90.60°W / 41.55; -90.60 (Davenport)
325 Hesperia California 100 971 99 818 +1,16% 72.7 sq mi 188.3 km2 1,373/sq mi 530/km2 34°25′N 117°19′W / 34.41°N 117.31°W / 34.41; -117.31 (Hesperia)
326 New Bedford Massachusetts 100 941 101 079 −0,14% 20.0 sq mi 51.8 km2 5,054/sq mi 1,951/km2 41°38′N 70°56′W / 41.64°N 70.93°W / 41.64; -70.93 (New Bedford)
327 Lynn Massachusetts 100 843 101 253 −0,40% 10.7 sq mi 27.7 km2 9,463/sq mi 3,654/km2 42°28′N 70°57′W / 42.47°N 70.95°W / 42.47; -70.95 (Lynn)
328 Carmel Indiana 100 777 99 757 +1,02% 49.1 sq mi 127.2 km2 2,032/sq mi 785/km2 39°35′N 86°36′W / 39.58°N 86.60°W / 39.58; -86.60 (Carmel)
329 Longmont Colorado 100 758 98 885 +1,89% 28.8 sq mi 74.6 km2 3,434/sq mi 1,326/km2 40°10′N 105°07′W / 40.17°N 105.11°W / 40.17; -105.11 (Longmont)
330 Tuscaloosa Alabama 100 618 99 600 +1,02% 61.9 sq mi 160.3 km2 1,609/sq mi 621/km2 33°13′N 87°32′W / 33.21°N 87.53°W / 33.21; -87.53 (Tuscaloosa)
331 Norwalk California 100 373 102 773 −2,34% 9.7 sq mi 25.1 km2 10,595/sq mi 4,091/km2 33°54′N 118°05′W / 33.90°N 118.08°W / 33.90; -118.08 (Norwalk)

Distribution[mudé | muda l codesc]

The total 2020 enumerated population of all cities over 100,000 is 96,598,047, representing 29.14% of the United States population (excluding territories) and covering a total land area of 29,588 square miles (76,630 km2). The mean city population is 301,765, and the mean density is 4,151 inhabitants per square mile (1,603/km2).

Population Number of municipal governments
1,000,000+ 9
500,000–999,999 28
400,000–499,999 11
300,000–399,999 20
200,000–299,999 54
100,000–199,999 209
Total 331
State Number of listed cities
CA 76
TX 40
FL 22
CO 13
AZ 12
NC 10
MA, WA 9
GA, IL 8
MI, NJ, VA 7
MO, IN, OH, OR, TN 6
AL, CT, KS, NV, NY 5
LA, OK, UT 4
ID, IA, MN, NM, PA, SC, WI 3
KY, NE 2
AK, AR, DC, HI, MD, MS, MT, ND, NH, RI, SD 1
DE, ME, VT, WV, WY 0

Gallery[mudé | muda l codesc]

Notes[mudé | muda l codesc]

  1. Or federal district in the case of Washington, D.C.
  2. Since 1898, the City of New York, New York, has comprised five boroughs with consolidated borough–county governments:
       •The Borough of Brooklyn and Kings County
         (pop. 2,641,052)
       •The Borough of Queens and Queens County
         (pop. 2,331,143)
       •The Borough of Manhattan and New York County
         (pop. 1,576,876)
       •The Borough of the Bronx and Bronx County
         (pop. 1,424,948)
       •The Borough of Staten Island and Richmond County
         (pop. 493,494)
  3. The City of Philadelphia and Philadelphia County, are separate but coterminous entities with a single consolidated city–county government.
  4. The City of Jacksonville, Florida, and Duval County (Florida), are separate entities with a single consolidated city–county government. The City of Jacksonville comprises all of Duval County except the other incorporated municipalities within the county.
  5. The City of Indianapolis, Indiana, and Marion County (Indiana), are separate entities with a single consolidated city–county government. The City of Indianapolis comprises all of Marion County except the other incorporated municipalities within the county. See Indianapolis (balance).
  6. The City and County of San Francisco, California has a consolidated city and county government.
  7. The City and County of Denver, Colorado, has a consolidated city and county government.
  8. The City of Nashville, Tennessee, and Davidson County (Tennessee), are separate entities with a single consolidated city–county government. The City of Nashville comprises all of Davidson County except the other incorporated municipalities within the county. See Nashville-Davidson (balance).
  9. The City of Washington was consolidated with the District of Columbia in 1871.
  10. The City of Louisville, Kentucky, and Jefferson County, Kentucky, are separate entities with a single consolidated city–county government. The City of Louisville comprises all of Jefferson County except the other incorporated municipalities within the county. See Louisville/Jefferson County metro government (balance).
  11. 11,0 11,1 11,2 11,3 11,4 11,5 11,6 11,7 11,8 This is an independent city that is not part of any county.
  12. The City of New Orleans, Louisiana, and Orleans Parish, Louisiana, are separate but coterminous entities with a single consolidated city–parish government.
  13. The City of Honolulu, Hawaii, and Honolulu County, Hawaii, are separate entities with a single consolidated city–county government.The City of Honolulu comprises all of Honolulu County except the other unincorporated census-designated places within the county.
  14. The City of Lexington, Kentucky, and Fayette County, Kentucky, are separate but coterminous entities with a single consolidated city–county government
  15. The Municipality of Anchorage, Alaska, is a unified home rule municipality that functions as both a city and a borough.
  16. The Town of Gilbert, Arizona, is currently the most populous incorporated town in the United States.
  17. Officially listed in US Census Bureau records as Boise City
  18. The City of Baton Rouge, Louisiana, and East Baton Rouge Parish, Louisiana, are separate entities with a single consolidated city–parish government. The City of Baton Rouge has retained its own city limits within East Baton Rouge Parish.
  19. The City of Columbus, Georgia, and Muscogee County (Georgia), are separate but coterminous entities with a single consolidated city–county government.
  20. The City of Augusta, Georgia, and Richmond County (Georgia), are separate entities with a single consolidated city–county government. The City of Augusta comprises all of Richmond County except the two other incorporated municipalities within the county.
  21. After approval by local voters in a 2012 referendum, the City of Macon (Georgia) merged with most of unincorporated Bibb County (Georgia) on January 1, 2014. The new consolidated government is officially "Macon-Bibb County."
  22. Kansas City (Kansas), and Wyandotte County (Kansas), are separate entities with a single consolidated city–county government. Kansas City comprises all of Wyandotte County except the other incorporated municipalities within the county.
  23. The City of Athens, Georgia, and Clarke County (Georgia), are separate entities with a single consolidated city–county government. The City of Athens comprises all of Clarke County except the other incorporated municipalities within the county.
  24. The City of Lafayette, Louisiana, and Lafayette Parish, Louisiana, are separate entities with a single consolidated city–parish government. The City of Lafayette comprises all of Lafayette Parish except the other incorporated municipalities within the parish.
  25. Official name is San Buenaventura

Referënzes[mudé | muda l codesc]