SAD Trasport Lochel

Da Wikipedia
(Readressà da SAD)
Articul per Ladin Gherdëina
Logo de la SAD

La SAD Trasport Lochel (tudësch: SAD Nahverkehr, talian: SAD Trasporto locale) ie n servisc de trasport te Südtirol cun sënta a Bulsan. L se trata de na firma privata che pieta servijes de trasport.

La SAD mëina la majera pert de la curieres che va danter i luesc te Südtirol. Leprò mëinela ënghe la ferates sun la trata de la Val Venuesta y na pert de la ferates sun la trata Bulsan-Maran, sun la ferata dl Prëner y sun la ferata de la Val de Puster. Nfin al 2021 ovela ënghe la cunzescion per la furnadoia de Renon, la ferata de la Mendel y la ferata de Renon.

L inuem scurtà SAD vën dal inuem de plu da giut che fova Südtiroler Automobildienst per tudësch y Servizio Autobus Dolomiti per talian. Chësc inuem vën scialdi adurvà te la rujeneda da uni di.[1][2]

Notes[mudé | muda l codesc]

  1. Anreise … Südtiroler Autobusdienst Archived 2020-08-08 te la Wayback Machine. Serviceseite eines Südtiroler Ferienhausanbieters. Giaurì ai 17 de agost 2011.
  2. Südtiroler Automobildienst / Servizio Autobus Dolomiti (SAD). Informationsseite eines Nahverkehrsfreundes. Giaurì ai 11 de jené 2018.

Liams[mudé | muda l codesc]